Içisleri Bakani Soylu'dan, 10 Büyükelçinin Açiklamasina Tepki Açiklamasi

'Dün 10 tane büyükelçi bildiri yayimlamis. 10'unuz degil, 100'ünüz gelse Türkiye'ye zerre toz konduramazsiniz' 'Bati, Türk yargisina talimat veremez, 'derhal birisini serbest birakin' diyemez. Bunu kabul etmiyoruz. Burasi bir çadir devleti degil. Burasi 2 bin yillik Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Herkes aklini basina alsin, herkes haddini bilsin'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, 10 büyükelçinin, tutuklu Osman Kavala'ya iliskin açiklamalarina tepki göstererek, "Dün 10 tane büyükelçi bildiri yayimlamis. 10'unuz degil, 100'ünüz gelse Türkiye'ye zerre toz konduramazsiniz." dedi.

Soylu, ATO Congresium'da düzenlenen "Muhtarlar Günü" programinda, 10 büyükelçinin, tutuklu Osman Kavala'ya iliskin yaptigi açiklamayi degerlendirdi.

Içeride ve disarida yeni Türkiye'yi kavrayamayanlarin ve hazmedemeyenlerin oldugunu vurgulayan Soylu, söyle devam etti:

"Dün aksam bir bildiri yayimlandi. Bu aralar çok moda oldu, cani sikilan bildiri yayimliyor. 10 tane büyükelçilik bir araya gelmis, içinde Amerika'si da var Almanya'si da var. Diyorlar ki 'Ey Türk yargisi, Osman Kavala'yi serbest birak hem de derhal serbest birak, talimatimizin disina da çikma'. Osman Kavala için seferber olmus Bati'ya diyecegim sudur; Türk yargisi 'bitti' demeden, bitmez, bunu da herkes böyle bilsin. Türkiye artik disaridan parmak salladiginiz, parmak salladiklari zaman süklüm büklüm olan bir Türkiye degil. Iki satir açiklamayla istediginiz gibi yönetebileceginiz bir ülke hiç degil. Hukukun üstünlügünden ve demokrasiden bahseden Bati, Türk yargisina talimat veremez, 'derhal birisini serbest birakin' diyemez. Bunu kabul etmiyoruz. Burasi bir çadir devleti degil. Burasi 2 bin yillik Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir, herkes aklini basina alsin, herkes haddini bilsin."

Merkezi, Fransa'nin baskenti Paris'te bulunan Avrupa Birligi Güvenlik Çalismalari Enstitüsü'nün de büyükelçilerin açiklamasi gibi bir rapor hazirladigini bildiren Soylu, Türkiye ile ilgili dertlerin, neye kizildiginin madde madde yazildigini dile getirdi.

Içisleri Bakani Soylu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Neymis, Türkiye, Libya ile münhasir ekonomik bölge anlasmasi imzalamis, bunu yapamazmisiz. Baska? Türkiye Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ve Kibris Cumhurbaskani Ersin Tatar'la birlikte Maras'i yeniden açmis, bunu yapamazmisiz. Baska? Türkiye Ayasofya'yi açmis bunu yapamazmisiz, PKK'nin yönettigi belediyelere kayyum atamisiz bunu yapamazmisiz. Tirnak içerisinde söylüyorum, güya onlar açisindan kusurlarimizi tek tek saymis. Baska ne saymis? Sabahtan aksama kadar Türkiye'ye küfür eden, hakaret eden Can Dündar'a yaptigimiz yanlismis, bunu saymis, Selahattin Demirtas saygin bir politikaciymis, 6-8 Ekim olaylarinin faili degilmis, bunu saymis. Gezi olaylarini tertipleyen Osman Kavala'yi serbest birakacakmisiz, bunu saymis. DHKP-C'li Ebru Timtik cezaevinde ölüm orucunda ölmüs, onu saymis. Bunlarin hepsine haksizlik etmisiz.

Bunlarin kullandiklari ifadeler de söyle, Osman Kavala'ya sivil toplum aktivisti, Demirtas'a saygin politikaci, Can Dündar'a gazeteci. Sanki biz hayatimizda gazeteci, aktivist, politikaci görmedik. Akli basinda hangi politikaci siddet çagrisi yapar? Onlarca insanin sehadetine sebebiyet teskil eder? Akli basinda hangi aktivist darbe tezgahlar, hangi gazeteci ülkesine ihanet eder, devletinin sirlarini ifsa eder, darbeci örgütlerin borazanligini yapar?"

Kimin kiminle nasil "kanka" oldugunun iyi görülmesi gerektigini belirten Soylu,"Dün 10 tane büyükelçi bildiri yayimlamis. 10'unuz degil, 100'ünüz gelse Türkiye'ye zerre toz konduramazsiniz." degerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin özgür bir ülke olduguna isaret eden Soylu, özgürlügün kimseden hediye alinmadigini ve sehit kanlariyla bu topraklarin kazanildigini vurguladi.

Elmadag'da bir sehit ailesinin evine yaptigi ziyareti de hatirlatan Soylu, burada ailenin "vatan sag olsun" dedigini aktardi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile