Içisleri Bakani Soylu, Sirnak'ta Bayramlasma Programina Katildi Açiklamasi

'Allah size olan sevgimizi, sizin de bize olan sevginizi hiç azaltmasin. Duamiz budur. Sevgilerimiz nesilden nesile aktarilsin. Göreceksiniz, bu daha baslangiç. Hepimiz daha güçlü, daha zengin, daha kudretli bir memleketin evlatlari olacagiz' 'Cumhur Ittifak'ina itimat edin. Bugüne kadar size yanlis istikamet göstermedik, insallah göstermeyecegiz. Bilesiniz ki emrinize amadeyiz'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Sirnak'taki bayramlasma programinda, "Allah size olan sevgimizi, sizin de bize olan sevginizi hiç azaltmasin. Duamiz budur. Sevgilerimiz nesilden nesile aktarilsin. Göreceksiniz bu daha baslangiç. Hepimiz daha güçlü, daha zengin, daha kudretli bir memleketin evlatlari olacagiz." dedi.

Bakan Soylu, Sirnak'taki temaslari kapsaminda beraberinde Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin ile Cumhuriyet Meydani'ndaki bayramlasma programina katildi.

Burada konusan Soylu, tüm Sirnaklilarin Kurban Bayrami'ni tebrik ederek, nice bayramlara saglikla, huzurla, afiyetle ulasmayi Allah'tan diledigini söyledi.

Bayramlarin sadece bugünün yasandigi günler olmadigina isaret eden Soylu, geçmisin de yasandigini, hatiralarin, büyüklerin, komsularin hatirlandigi, kucaklasilan, darginliklarin sona erdigi, barisilan günler oldugunu belirtti.

Soylu, bugün Sirnak'tan Edirne'ye kadar namazlarin kilindigi, kurbanlarin kesildigi bir gün oldugunu aktararak, "Hep beraberiz, büyük bir senlik yasiyoruz. Esas festival yapiyoruz, bayram festivali, insanlik festivali. Birbirimizle bulusuyoruz, annelerimizi hatirliyoruz, babalarimizi, ninelerimizi, dedelerimizi hatirliyoruz. Köylerimizi, bagimizi, bahçemizi hatirliyoruz. Allah nice bayramlara bu güzellikler içerisinde ulasmayi nasip etsin." diye konustu.

- "Yarin daha huzurlu olacak diyelim"

Sirnaklilara Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in selamini getirdigini dile getiren Soylu, huzur içerisinde hep birlikte bir bayrami daha kutlamaktan mutluluk duyduklarini vurguladi.

Bakan Soylu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Anneler, babalar olarak ailenizin huzur içerisinde olmasini istersiniz, degil mi? Bu ülkenin reisi de ülkesinin huzur içerisinde olmasini ister. Sirnak'ta Sefine'ye vatandasim gitsin, 1700 yillik tarihini yeniden canlandirsin, hayvanlarini otlatsin, Kato'dan Bestler Dereler'e kadar, Cudi'den Gabar'a kadar her taraf huzur bulsun ister. Hep beraber bu ülkeyi yönetenler bunu ister. Allah'a hamdüsenalar olsun, nereden nereye geldik. O günleri hatirlamak dahi istemiyoruz. Ne olursunuz siz de hatirlamayin. Dün söyleydi, böyleydi demeyin, demeyelim. Yarin daha huzurlu olacak diyelim. Çocuklarimiza Sirnak daha güzel olacak diyelim ve ülkemizin her tarafinda bizim çocuklarimiz hizmet verecek diyelim. Sirnak bugünden yarina, yarindan gelecege daha güzel günlerle bulusacak diyelim. Çünkü bizim milletimiz hep güzelliklere layiktir."

- "Bu cografyanin huzuru sorumlulugumuzdur"

Milletin emrinde olduklarini vurgulayan Soylu, sunlari kaydetti:

"Allah size olan sevgimizi, sizin de bize olan sevginizi hiç azaltmasin. Duamiz budur. Sevgilerimiz nesilden nesile aktarilsin. Göreceksiniz, bu daha baslangiç. Hepimiz daha güçlü, daha zengin, daha kudretli bir memleketin evlatlari olacagiz. Huzuru Sirnak'a huzuru Diyarbakir'a getirdik ya, geceleyin, günün herhangi bir vaktinde kol kola girip, rahat rahat yürüyoruz ya bilesiniz sorumlulugumuzdur. Bu cografyanin huzuru sorumlulugumuzdur. Suriye'nin, Irak'in, Libya'nin, Afganistan'in, Müslüman cografyalarin, insanligin, Orta Dogu'nun huzuru da sorumlulugumuzdur. Hepimizin sorumlulugudur. Hiç merak etmeyin, Allah bize, size o günleri gösterecek. Buradan yürüyerek Irak'a gidecegimiz, Suriye'ye gidecegimiz, hep beraber Libya'daki kardeslerimize selam olsun diyebilecegimiz, Filistin'e, Afganistan'a kadar bütün cografyanin, bütün dünyaya kendi insanlik medeniyetini anlatabilecegi günler uzak degildir, yakindir Allah'in izniyle."

Soylu kendilerine itimat edilmesini isteyerek, geçmise, tarihe bu medeniyeti emanet edenlere layik olacaklarini aktardi.

"Cumhur Ittifak'ina itimat edin. Bugüne kadar size yanlis istikamet göstermedik, insallah göstermeyecegiz. Bilesiniz ki emrinize amadeyiz." diyen Soylu, herkesin bayramini kutladi.

Programa, Vali Ali Hamza Pehlivan, Jandarma Bölge Komutani Tuggeneral Ali Ihsan Ersoy, Çakirsögüt Jandarma Komando Tugay Komutani Tuggeneral Tekin Aktemur, Il Emniyet Müdürü Mustafa Emre Basbug, Belediye Baskani Mehmet Yarka, AK Parti Il Baskani Ibrahim Halil Erkan, kurum ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Daha sonra Içisleri Bakanliginca Sirnakli gençlere 500 bisiklet hediye edildi.

Bakan Soylu da bisiklete binerek, gençlerle tur atti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile