Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Sahil Güvenlik Komutanliginin 39. Kurulus Yil Dönümünü Kutladi Açiklamasi

'Bu güzide kurumun leventleri, deniz üzerinde meydana gelebilecek her türlü suç ve acil duruma karsi hukuk, fedakarlik ve merhametle görev yapmaktadir'.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Sürekli gelisen, teknolojisini ve kurumsal kapasitesini yükselten Sahil Güvenlik Teskilati, sorumluluk sahasinda hem ülkemiz hem de dünya için bir güvence olmaya devam etmektedir." degerlendirmesinde bulundu.

Soylu, Sahil Güvenlik Komutanliginin 39. kurulus yil dönümü dolayisiyla mesaj yayimladi.

Mesajinda, "Günes karada baska, denizde baska batar" ifadesine yer veren Soylu, Sahil Güvenlik Komutanliginin köklü mazisi, basarilari, kendi emsalleri içinde küresel ölçekteki itibari ve gücüyle Türk milletinin yüz aki oldugunu vurguladi.

Soylu, sunlari kaydetti:

"Temeli 1886’daki 'Kordon Bölükleri' ile atilan bu güzide kurumun leventleri; üç tarafi denizlerle çevrili güzel vatanimizin kiyilarinda göçmen kaçakçiligi, uyusturucu kaçakçiligi, tarihi eser kaçakçiligi; alkol, sigara, akaryakit kaçakçiligi; çevre kirliligi ile mücadele, kazazede tahliye, tibbi tahliye gibi deniz üzerinde meydana gelebilecek her türlü suç ve acil duruma karsi hukuk, fedakarlik ve merhametle görev yapmaktadir.

Özellikle 21. yüzyilin küresel güvenlik sorunlariyla dogrudan temas etmesine ragmen, görev alaninda en küçük bir eksiklik göstermemesinin yani sira, sürekli gelisen, teknolojisini ve kurumsal kapasitesini yükselten Sahil Güvenlik Teskilati, sorumluluk sahasinda hem ülkemiz hem de dünya için bir güvence olmaya devam etmektedir.

2016 yilinda personel profesyonellesme orani yüzde 71, bugün ise yüzde 100 olan Sahil Güvenlik Komutanligimiz, ayni periyotta konuslandigi sahil sehri sayisini 25’ten 28’e, karakol sayisini 8’den 14’e, yüzen unsur sayisini 179’dan 194’e çikarmak ve yenilemek suretiyle hizmet kapasitesini artirmanin ve kendini yarinlara hazirlamanin gayreti içindedir."

SAHMUS, SAHILNET, SGRS gibi dijital sistemlerden siparisi verilen yerli ve milli üretim 105 yeni kontrol botuna, personel yetistirmek için açilan iki yeni okula kadar pek çok yatirimin, kiyi güvenliginin saglanmasina verilen önemin ve Türkiye'nin bu alandaki gelecek vizyonunun göstergeleri olduguna isaret eden Soylu, mesajinda su ifadelere yer verdi:

"Dünyadaki istikrarsizlik, denizlerdeki her türlü kaçakçilik, gelecek nesillerin bize emaneti denizlerimizin kirletilmesiyle mücadelesi; denizin ortasinda kalmis mazluma umut olma sevdasi, merhameti, vicdani ve bu güzel ülkeye, bu aziz millete hizmet askiyla gurur kaynagimiz olan Sahil Güvenlik Komutanliginin 39. kurulus yil dönümünü kutluyor, karargahindan kontrol botlarina, limanlarindan karakollarina kadar her noktadaki tüm çalisanlarina sükranlarimizi sunuyor, basarilarinin devamini diliyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile