Içisleri Bakani Yerlikaya Açiklamasi 'Huzurumuzu Bozanlari 112'Yi Arayarak Ihbar Edin'

Içisleri Bakani Yerlikaya Açiklamasi 'Huzurumuzu Bozanlari 112'Yi Arayarak Ihbar Edin'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Kilis’te Il Güvenlik Toplantisina katildi. Yerlikaya, “Huzurumuzu bozan, güvenligimize zarar veren çete, zehir taciri, tefeci, suç örgütü, kim olursa olsun, lütfen 112’yi arayarak ihbar edin” dedi.

Basina kapali olarak gerçeklestirilen güvenlik toplantisina, Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyildiz, Içisleri Bakan Yardimcisi Münir Karaoglan, Kilis Valisi Tahir Sahin ve protokol üyeleri katilirken toplantida, terör, kaçakçilik, uyusturucuyla mücadele, asayis, sinir güvenligi ve göç konularini ele aldi. Göçü durdurmak için yapilan çalismalari durdurulmayacagini söyleyen Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, "Savunma Bakanligimiz Hudut duvarlarinin ön tarafinda geçisi daha da zorlastirmak yapmis oldugu hendek çalismalarini izledik ve bunlarin tamamini yüzde 40’a yakininin yapildigini gördük ve bunlarla ilgili teknolojik kapasitemiz daha yukariya çikarmaya yönelik gayretlerimizi netlestirdik altini çizdik. Suriye gücüyle ilgili de Kilis Valiligimizin yine Bakanligimizin bir görev oldugunu da biliyorsunuz. Cerablus ve Azez tarafinda 7 yildan beri yapmak çok büyük hizmetler var gayretler var. Bu göçük kaynaginda durdurma ile ilgili yapilan çalismalar mucibi oldugunu tüm dünya biliyor ve biz bu noktada gerçekten kendi sehirlerimize kendi hudutlarimiza göçü durdurma ile ilgili yaptigimiz bu çalismalarimiz devam ettirecegiz" dedi.



"625 bine yakin Suriyeli ülkesine geri döndü"

625 bine yakin gönüllü Suriye uyruklu vatandaslarin ülkelerine geri döndügünü söyleyen Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, "625 bine yakin gönüllü bir geri dönüs söz konusu. Biz koruma kapsamindaki Suriyeliler karsi taraftaki güveni bölgedeki hayatin normallesmesi ihyasi ile yapilan çalismalari gördükçe bu tarafa dogru geçislerde artarak devam ediyor bunun altini çizmek istiyoruz. Içimizde göçmen organizatörleri bunlarla ilgili planli projeli çalismalar ve huduttan geri ittirmeler yani geçisi engelleme ile ilgili çalismalar büyük bir uyum içerisinde gerçeklesiyor. Bu sehirde yönetim olarak gerçekten atanmis seçilmis ayrimi yapilmaksizin gidisimizde bir oyundan bahsediyoruz. Kisilere ve mallara karsi islenen suçlarla ilgili sahada emniyet birimlerimiz gerçekten dikkatlerini tamamen bu noktaya bakanliktan verilen talimatlari odaklanmis vaziyette" ifadelerini kullandi.

"Huzurumuzu bozanlari 112’yi arayarak ihbar edin"

Türkiye’de 2022 ve 2023 tarihleri arasinda yasanan asayislerde ciddi miktarda düsme meydana geldigini söyleyen Yerlikaya, "2022-2023 tarihleri arasinda ülke genelindeki yasanan olay sayilarina baktigimiz zaman, sayilarinda ciddi bir düsme var. Var olan suçlarda aydinlatma oranlari hem kisilere hem de mallara karsi islenmis suçlarin aydinlatma oranlari Türkiye ortalamasiyla ayni. Burada vatandaslarla söyle bir çagrida bulunmak istiyoruz. Göreve geldigimizden beri hapisle ilgili yakalama ile ilgili her gittigim sehirde o sehirdeki hemserilerimizde vatandaslarimizin bir küçük yardim istiyoruz. Biz bu sehirde 457 hapis ilgili yakalamaya odaklanmis vaziyetteyiz, bunlarin yakalanmasi ile ilgili kendimizi yarisiyoruz ama 112’nin ucunda bize gördügümüz bildigimiz bu noktada ihbarlarinizi yaparsaniz biz çok daha kendimizi güçlü ve çok daha hizli netice aliriz. Türkiye’de Ocak ayinda bir günde 102 hirsizlik vakasi yasandi ve bizler hirsizlik vakasi olmasini istemiyoruz Bunla ilgili iste sahada bizim yapmis oldugumuz huzur operasyonlari kontrol noktalarimizi artirmamiz kimlik kontrollerimizi artirmamiz sahada planli projeli saygilarimizi daha ileriye gitmesi, yakalama sayilarimiz çok daha güçlü hale getiriyor. Suç isleme de temel görevimiz olan önleyicilikle ilgili durumumuzu çok daha güçlü hale getiriyoruz" dedi.



"Suç örgütleriyle mücadelemiz devam edecek"

Suç örgütleriyle mücadelenin devam edecegini kaydeden Yerlikaya, " Organize suç örgütleri ile zehir tacirleri ilgili torbacisindan saticisina ve kullanicisina varincaya kadar bunun talep ve agir cephesinde de mücadele devam ediyor. Sadece okul önlerinde degil her yerde uyusturucuya erisimle ilgili yani arzi baskilama ile ilgili arkadaslarimiz tüm vilayetlerimiz oldugu gibi Kilis’te de gerçekten olaganüstü gayret gösteriyorlar. Basta bölücü terör örgütü ve diger tüm terör türleri ile ilgili bu sehirde yakalanip adalete teslim edilmesi ile ilgili arkadaslarimiz çok büyük bir hassasiyetle gayret gösteriyorlar. Emniyetimiz, jandarmamiz ve hudut birliklerimize Kilisli hemserilerimizin göstermis oldugu destek güvenden dolayi dogadan dolayi her birine tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile