Içisleri Bakani Yerlikaya Açiklamasi 'Teröristlere Göz Açtirmamakta Kararliyiz'

Içisleri Bakani Yerlikaya Açiklamasi 'Teröristlere Göz Açtirmamakta Kararliyiz'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, "Terör neredeyse, ülke içindeyse onun inine gidiyoruz. Ülke disindaysa pençe harekatlariyla onlara göz açtirmiyoruz. Açtirmamakla da Allah’in izniyle kararliyiz. Sirtini kime dayarsa dayasin. Terör örgütü umurumuzda degil” dedi.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Amasya’da vatandaslara seslendi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in kendisine "Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacaksin. Dinlenmek yok. Devamli çalisacaksin" talimati verdigini hatirlatan Bakan Yerlikaya, “Çünkü bizim milletimiz onlari ülke içinde de, ülke disinda da hiçbir sekilde istemiyor. O yüzden terör neredeyse ülke içindeyse onun inine gidiyoruz. Ülke disindaysa pençe harekatlariyla onlara göz açtirmiyoruz. Açtirmamakla da Allah’in izniyle kararliyiz. Sirtini kime dayarsa dayasin. Terör örgütü umurumuzda degil. Ama bir terör örgütü mensubu, kendileri veya sözde liderleri kim bizim aziz milletimize yan bakmaya cüret ediyorsa bizde onlara düz bakacak degiliz” diye konustu.



"10 ayda 421 organize suç örgütü yakalandi”

Organize suç örgütleriyle mücadeleye iliskin veriler paylasan Bakan Yerlikaya, “Bunlar Sayin Cumhurbaskanimizin ifadesiyle ‘sehir eskiyalari’. Organize suç örgütleri. Bazi adlari da bu. Adlari batsin. Ne olursa olsun. 10 ayda 421 organize suç örgütü yakalandi. Götürüp adalete teslim ettik” seklinde konustu.

Güvenlik güçlerinin zehir tacirlerine göz açtirmamakta kararli oldugunu vurgulayan Yerlikaya, “Gençlerimizin, vatandaslarimizin hayatlarini zehreden kim varsa en büyügünden sokak saticisi olan en küçügüne varincaya kadar biliniz ki biz onlari hayatini zehretmeye kararliyiz. Onlara nefes aldirmiyoruz” ifadelerini kullandi.

Evden hirsizlik olaylarini degerlendiren Yerlikaya, “Evden hirsizlikta bir önceki yilin ilk 75 gününün ortalamasi günlük 162 iken 2024’ün ilk 75 gününde bunu simdilik 98’e düsürdük. Her gün takip ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Amasya Valiligini ziyaret ederek Vali Yilmaz Doruk’un da yer aldigi huzur ve seçim güvenligi toplantisi yapan Bakan Yerlikaya, sonrasinda esnaflari dolasip vatandaslardan AK Parti Amasya Belediye Baskan Adayi Mehmet Uyanik’a destek istedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile