Içisleri Bakani Yerlikaya Açiklamasi 'Terörün En Ufak Olumsuz Bir Etkisinin Olmadigi Bir Yüzyil Için Gayret Gösteriyoruz'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, terör saldirisi girisimine iliskin yaptigi açiklamada, “Terörün en ufak bir olumsuz etkisinin olmadigi bir yüzyil için gayret gösteriyoruz ve bunu da aziz milletimizin hayir dualariyla, hükümetimizin, devletimizin kararliligiyla basaracagimiza hiç kimsenin ama hiç kimsenin süphesi olmasin” dedi.

Bakan Yerlikaya, Içisleri Bakanligi önünde gerçeklestirilen bombali terör saldirisi girisimine iliskin bakanlik önünde açiklamalarda bulundu. Içisleri Bakanligi Emniyet Genel Müdürlügü kapisinda gerçeklestirilen hain saldiri girisiminde bulunuldugunu belirten Bakan Yerlikaya, “Sükürler olsun, kahraman polisimizin kararliligi ve sezgisi ile onlar araçtan iner inmez mukavemette bulunulmus. O esnada teröristlerden biri canli bomba düzenegi ile kendini patlatmis, digeri kendini patlatmaya firsat bulanmadan basindan vurulmus, etkisiz hale getirilmistir. Öncelikle sunu söylemek istiyorum, Ankara’miza, tüm hemsehrilerimize geçmis olsun diyorum. Kahraman polisimi kutluyorum. Erkan’imi, Alim Reis’imi ve buradaki arkadaslarini alinlarindan öpüyorum. Ibn-i Sina Hastanesi’ne birazdan, buradan onlari ziyaret edecegim. Bashekimimizle, rektörümüzle devamli görüstüm. Gerek Erkan’in gerek Alim Reis’in Allah’a sükürler olsun tedavileri devam ediyor ve hayati tehlikeleri bulunmamaktadir. Buradaki diger arkadaslarimizla da hep görüstük. Her birini tebrik ettim” ifadelerini kullandi.

“Terörün en ufak bir olumsuz etkisinin olmadigi bir yüzyil için gayret gösteriyoruz”

Göreve geldiklerinden bu yana basta hain terör örgütleriyle, uyusturucu tacirleriyle, organize suç çeteleriyle amansiz bir sekilde mücadeleye kararlilikla devam edildigini dile getiren Bakan Yerlikaya, “Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde hükümetimiz 21 yildan beri son terörist etkisiz hale getirilinceye dek durmak yok, azimle, kararlilikla devam edilecektir durusu. Çünkü biz artik Türkiye Yüzyili’nda terörün en ufak bir olumsuz etkisinin olmadigi bir yüzyil için gayret gösteriyoruz ve bunu da aziz milletimizin hayir dualariyla, hükümetimizin, devletimizin kararliligiyla basaracagimiza hiç kimsenin ama hiç kimsenin süphesi olmasin” dedi.



“Hastanede tedavi sürecinde olan Alim Reis kardesime ve Erkan kardesime acil sifalar diliyorum”

Emniyet Genel Müdürlügü ve Ankara Il Emniyet Müdürlügü ile bombali saldiri girisiminin oldugu noktadan baslangiç yerine kadar tüm detaylari ile inceleme baslatildigini aktaran Bakan Yerlikaya, “Adalet Bakanimiz biliyorsunuz açiklama yapti. Konuyla ilgili adli sorusturma da baslatildi. Detaylara ulasalim. Zaman içerisinde bunlari aziz milletimizle, sizlerin araciligiyla paylasacagiz. Ben tekrar Ankara’miza, baskentimize geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Hastanede tedavi sürecinde olan Alim Reis kardesime ve Erkan kardesime acil sifalar diliyorum. Teskilatimizin, ailemizin her birinin geçmis olsun dileklerini iletiyorum. Pek çok telefon geldi. Sayin Genel Baskanlar aradi. Her biri geçmis olsun dileklerini iletti. Sayin Cumhurbaskanimiz anbean takip ediyor. Ilk anindan itibaren sürekli kendisine bilgiler arz ettik. Talimatlarini aldik. Aziz milletimize, bize dua eden, bizim yanimizda yer alan ve terörü lanetleyen bütün hemsehrilerime, gazi milletimize minnettariz. Devletimizin, hükümetimizin ve aziz milletimizin kararliligiyla hem terör örgütlerinin, hem suç çetelerinin, zehir tacirlerinin hepsinden ama hepsinden bizim gücümüz, dirayetimiz, kararliligimiz üstesinden gelecektir. Hiçbirinin ama hiçbirinin süphesi olmasin” diye konustu.



“Bu görüntüleri silsinler, bizim acimizi paylassinlar”

Bombali hain saldiri girisimine yönelik Adalet Bakanligi, Ankara Cumhuriyet Bassavciligi ve RTÜK tarafindan olaya iliskin yayin yasagi getirildigini belirten Bakan Yerlikaya, su ifadelere yer verdi:

"Sosyal medya hesaplarindan onun da kaynagini bulmakta göreceksiniz, bulacagiz. Acimizin oldugu bu noktada bu görüntüleri paylasanlarla da ilgili gerekli sorusturmayi da baslatmis bulunuyoruz. Sosyal medya hesaplarinda bu görüntüyü paylasanlari uyariyorum. Lütfen bu görüntüleri silsinler, bizim acimizi paylassinlar ve bizim birligimize, beraberligimize, kardesligimizin yaninda olduklarini göstersinler."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile