Içme Sularina Sabotaj Iddialari Asilsiz Çikti

Içme Sularina Sabotaj Iddialari Asilsiz Çikti

Sosyal Medya’da Mugla’nin bazi ilçelerinde içme sularina sabotaj yapildigi yönündeki iddialar asilsiz çikti.



MUSKI’den konu ile ilgili yapilan açiklamada, laboratuvarlarda yapilan su analizleri sonucunda içme suyunda herhangi bir sorun olmadigi raporlandi. Ortaca Belediyesi’de konu ile ilgili olarak iddialarin asilsiz oldugunu açikladi.

Dün gece saatlerinde Fethiye Ilçesi Ovacik mevkiinde meydana gelen yanginin ardindan özellikle sosyal medya üzerinden içme suyu depolarina sabotaj düzenlendigi ve depolardaki suyun içilemeyecek düzeye geldigine dair bazi paylasimlar yapilmisti. Bu paylasimlarin ardindan bazi vatandaslarin içme suyunu kullanma konusunda tereddüt yasadiklari gözlendi.

Bu gelismeler üzerine Mugla Büyüksehir Belediyesi MUSKI Genel Müdürlügü ekipleri, 13 Ilçede bulunan içme suyu depolarindan numuneler alarak gereken incelemeyi yapti.

MUSKI laboratuvarlarinda yapilan analizlerin ardindan Fethiye, Köycegiz, Ortaca, Dalaman, Ula ve Mentese Ilçelerinin içme suyu analiz sonuçlari çikti. Sonuçlara göre bu ilçelerdeki içme suyunda herhangi bir herhangi bir olumsuz duruma rastlanmazken vatandaslarin gönül rahatligiyla içme suyunun kullanabilecekleri belirtildi. Analiz sonuçlari MUSKI Genel Müdürlügü sitesinde paylasilirken, diger ilçeler için yapilan analizlerin de sonuçlaninca burada yayinlanacagi vurgulandi. Ayrica Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre Il genelinde vatandaslara hizmet veren içme suyu depolarinin devam eden kontrolleri arttirilirken MUSKI ekipleri tarafindan depolar civarinda devriye atildigi belirtildi. Vatandaslar detayli sonuçlara https://muski.gov.tr/aciklama adresi üzerinden ulasabilir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile