İcralık Mallara Ulaşım Kolaylaştı

İcralık Mallara Ulaşım Kolaylaştı

Son yıllarda ilginin büyük oranda arttığı gözlenen icra ihaleleri, çoğalan katılım ile beraber herkes için bir merak konusu oluyor.

Karlı yatırım fırsatlarının yakalanabildiği icra ihaleleri, ihale indeksleme siteleriyle daha kolay ulaşılabilir bir hal aldı. Bu sitelerde büyük baş hayvandan, mezar taşına, lüks bir otomobilden sinema filmine kadar birçok ilginç şeyle karşılaşılıyor. CNC Bilişim projesi olan www.icraburada.com Genel Müdürü Caner Çakı, icra ihalelerine girmek için nakit ve zamanın yeterli oludğunu belirterek, "İhale bedeli üzerinden yüzde 20 teminat veriyorsunuz ve katılımınız olumsuz sonuçlanırsa ya da ihale esnasında karsızlığa/zarara dönüşürse; verdiğiniz tutarı anında geri alıp ihaleden çıkabiliyorsunuz. Hiçbir kaybınız yok. Vaktim yok, hem bu konulardan da anlamıyorum diye düşünenler için icra ihaleleri indeksleme sitelerinden takip ve işlem hizmeti alabilirler. Biz de bu hizmetleri veriyoruz. Bu hizmet ile sizin yerinize ihaleye katılım sağlanıyor ve gerekli bütün işlemleriniz tamamlanıyor" dedi.

İhalelerin güvenli bir ortamda gerçekleştiğini belirten Çakı, "Sonuçta devlet kurumundasınız ve İcra Müdürlüğü'nün düzenlediği ihaleler her aşamasında güvenlidir. Yine de arzu ederseniz ihaleye avukatınızla gidebilirsiniz. Güvenlik ya da irade özgürlüğünü tehlikeye atacak bir olayla karşılaşacak olursanız, avukatınız hemen orada bir tutanak tutarak, ihalenin anında iptalini sağlayabilir" dedi.

İcra ihalelerinde insanı hayrete düşürecek mal ya da ürünler oludğunu belirten Çakı, "Gerçekten de bazen bu da mı haczedilmiş diye düşünüp, üzüldüğümüz şeyler de oluyor. Ama hukuk sistemimiz, borçların tahsilinde çok hassas davranıyor. Paraya dönüşebilecek her şey, borcun tahsiline yönelik olarak değerlendiriliyor. Biz bu ihalelerde, kasap dükkânından alınmış etleri de gördük, mezar taşı da. Sonuçta ticarete konu olan mal neyse, borçlunun satılabilecek ürünü neyse yasalar onun haczedilmesini söylüyor. Bunlar her ne kadar üzücü olaylarmış gibi gelse de, elindeki az bir nakitle ev sahibi olabilen yeni evli çiftlere de rastlıyoruz. Aslında bu iş, tamamen yasaların size verdiği bir hak. Lüks bir araca da sahip olabilirsiniz, bir villaya da" diye konuştu.

İcradan yapılan alımlarda ödemelerin nasıl gerçekleştiği sorusuna Çakı, "Öncelikle ihaleye katılmak için, ihale bedelinin yüzde 20'sini teminat olarak yatıyorsunuz. Daha sonra eğer satış gerçekleşir ve ihaleyi siz kazanırsanız, size gayrimenkuller için 10 gün taşıt ve menkuller için de 7 gün süre veriliyor. Eğer süre bitimi tatile denk gelirse bir sonraki iş gününde ödemenizi yapmanız gerekiyor. Şayet ihaleden çekilmek isterseniz ya da ihale sizde kalmazsa, bu teminatı aynen iade alabiliyorsunuz" cevabını verdi.

' İcra ihalelerini takip etmek isteyen ancak konuya vakıf olmayan kişiler için ne önerirsiniz?' sorusu üzerine Çakı, "Bu noktada biz icraburada.com ekibi olarak ihaleleri hem takip ediyor hem de bizzat içinde yer alıyoruz. Gerekli muamelelerin gerçekleştirilmesi, hukuki sürecin takibi ve satışın sonuçlandırılması aşamalarında, gerek danışmanlarımız gerekse avukatlarımızla, icra ihalelerine katılmak isteyenlere hizmet veriyoruz. Ancak şayet kendi avukatları varsa ya da kendileri bu konularda zaten bilgililerse kimseye ihtiyaç duymadan takip ve muamelelerini gerçekleştirebilirler" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile