ICRC Açiklamasi 'Gazze'de Feci Sonuçlara Dogru Ilerliyoruz'

Uluslararasi Kizilhaç Komitesi (ICRC) sözcüsü Jason Straziuso, Israil’in Refah kentine yönelik saldirilarinin insani durumu daha da kaotik bir hale getirdigini belirterek, “Gida, su, tibbi malzeme durumu kritik seviyede. Böyle devam ederse, su anda gördügümüz durumdan daha da feci sonuçlara dogru ilerliyoruz” dedi.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik bombardimani araliksiz devam ederken, bölgedeki insani durum giderek kötülesiyor. Basta ABD olmak üzere birçok Avrupa ülkesi gida, tibbi malzeme, yakit ve diger insani ihtiyaçlarin bölgeye girmesini engelleyen Israil ordusunun isledigi savas suçlarina destek veriyor. Uluslararasi Kizilhaç Komitesi (ICRC) sözcüsü Jason Straziuso yaptigi açiklamada, Israil’in Gazze Seridi’ndeki saldirilarini güneydeki Refah kentine dogru genisletmesinin ardindan kaçmaya çalisan yüz binlerce Filistinlinin “son derece kaotik bir durumla” karsi karsiya oldugu uyarisinda bulundu. Straziuso, “Gida, su, tibbi malzeme durumu kritik seviyede. Böyle devam ederse su anda gördügümüz durumdan daha da feci sonuçlara dogru ilerliyoruz” dedi.

Geçislerin kapatilmasinin ardindan Israilli yetkililerden sik sik insani yardim malzemelerine erisim izni istediklerini belirten Straziuso, “Israilli yetkililer, siniri bir an önce geçmek için bekleyen daha fazla ikmal kamyonu getirmek için çaresiz oldugumuzu biliyorlar. Sivillerin, binalarin, okullarin, tibbi tesislerin hedef alinmamasi konusunda görüsmeler yapiliyor ve bu görüsmeler aylardir devam ediyor” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile