İDO tarafından belediyeye hibe edilen vapur Rize Limanı'na getirildi

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO) tarafından Rize Belediyesi'ne hibe edilen vapur, İstanbul Haliç'teki bakım onarım çalışmalarının ardından Rize Lima

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO) tarafından Rize Belediyesi'ne hibe edilen vapur, İstanbul Haliç'teki bakım onarım çalışmalarının ardından Rize Limanı'na getirildi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve belediye üyeleri, Boyu 49 metre, eni 9 metre olan ve İDO'nun 9 büyük vapuru olarak yıllarca İstanbul, Eminönü-Üsküdar hattında yolcu taşımacılığı yapan vapurun Rize Limanı'na getirilişinde hazır bulundu.

Bakırcı, burada yaptığı açıklamada, vapurun verilmesinde yardımcı olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür etti. Ayrıca, tamir ve bakımında yardımcı olan değerli İDO Genel Müdürüne de teşekkür eden Bakırcı, "Rize, deniz şehri, fakat bu zamana kadar hemşehrilerimize denizimiz çok kullandırılmamıştır. Küçük sandallarla denizciliği öğrenip dünyanın dört bir yanında sözü geçen denizciler olmuşuz. Bu, deniz sevdasıdır. Rize Belediyesi'nin önceki yıllarda bir kayığı bile yokken, esnaftan topladığımız paralarla misafirlerimiz için gezinti teknesi, şimdi de sosyal amaçlı kullanacağımız bir vapur aldık. Daha çok seyahat ve toplu organizasyonlarda kullanacağımız vapurla Trabzon-Hopa arası gezinti yapılabilecek." dedi.

Bakırcı, ayrıca, ilde yeni yapılan Denizcilik Okulu'ndaki öğrencilerin vapurda staj yapma imkanına sahip olacağını da sözlerine ekledi.

Öte yandan, yıllarca İstanbul'da 'Anadolu Feneri' adıyla kullanılan vapurun Rize'ye getirildikten sonra isminin Kurtuluş Savaşı kahramanlarından, kendi teknesi ve tayfalarıyla Türk ordusuna silah taşıyan ve yer yer mücadelelere giren 'Dursun Kaptan' olarak değiştirileceği öğrenildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile