İESOB Endüstri Meslek Lisesi İddialı

İESOB Endüstri Meslek Lisesi İddialı

İzmir Esnaf Teşkilatının gururu olan İESOB Endüstri Meslek Lisesi’nde, 2013-14 eğitim yılına başlandı.

Türkiye’de bir esnaf kuruluşu tarafından eğitime kazandırılan ilk meslek okulu olan İESOB Endüstri Meslek Lisesi’nde bu yıl bine yakın öğrenci eğitim görecek.
Yeni eğitim yılı nedeniyle okulda düzenlenen törene İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Birlik yöneticileri ve çok sayıda oda başkanı katıldı.

Törende geçen yıl mezun olarak üniversiteyi kazanan öğrencilerin mesajları okunurken, 12. Sınıflar da 9. Sınıflara bayraklarını teslim ettiler. Etkinliklerin ardından İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ve oda başkanları, lisede okuyan öğrencilere kırtasiye seti hediye etti. Okuldaki atölyeleri ve sınıfları da gezen Mutlu, daha sonra okul öğretmenleri ile biraraya gelerek verilen eğitim ve yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi aldı.

İESOB Endüstri Meslek Lisesi’nde başarılı ve kaliteli eğitim verildiğine dikkat çeken Müdür Başyardımcısı Mete Karapınar, "Okulumuzda İftaiyecilik, Bilişim Teknolojileri, Motorlu Araçlar, Elektrik-Elektronik ve Tesisat Teknolojisi olmak üzere 5 ayrı branşta eğitim verilmektedir’ şeklinde konuştu.

Ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında başarılı sonuçlar aldıklarını hatırlatan Karapınar, "Geçen yıl mezun olan 5 öğrencimiz üniversitede, 180 öğrencimiz de meslek yüksek okulunda okumaya hak kazandı. Ayrıca okulumuzun Toplam Kalite Uygulamaları kapsamında ilçede üçüncü olması, meslek lisemizde verilen eğitimin kalitesini de göstermektedir’ diye konuştu.

İESOB Endüstri Meslek Lisesi’nde okuyan öğrencilerin şanslı olduğunu savunan Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu ise, "Piyasada esnaf sanatkarlığı yaşayan, İzmir ve ülke ekonomisini bilen bir büyüğünüz olarak bu okulda eğitim almanın size avantaj getirdiğine inanıyorum. Bu okulda meslek eğitimi görecek, meslek sahibi olacaksınız. Kalkınmış ülkelere baktığımızda, bu günkü noktaya meslek eğitimine önem ve öncelik vererek geldiklerini görüyoruz. Artık ‘Ne iş olsa yaparım’ devri kapanmış, meslek sahibi olan ve işini iyi yapanların devri yaşanmaktadır. Bilgi ve teknolojinin ön plana çıktığı çağda, Türkiye de mesleki eğitime ağırlık vererek kalkınma hamlelerini başarıyla gerçekleştiren ülkeleri örnek almalıdır." şeklinde konuştu.

Öğretmenlere de seslenen Mutlu, "Okulda verilen başarılı eğitim için öğretmenlerimizi kutluyorum. Binbir sıkıntı çekerek evlatlarını okutan veliler de bu okulda okuyan çocuklarına bakıp gururlanmalıdırlar. Bu okulda çocuklara sadece meslek eğitimi verilmiyor, onlara girişimcilik ruhu da aşılanıyor" dedi.

İESOB Endüstri Meslek Lisesi ile esnaf teşkilatının iftihar ettiğini vurgulayan Zekeriya Mutlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Onursal Başkanımız Mehmet Ali Susam’ın katkılarıyla eğitime kazandırılan bu okul, İzmir Esnaf Teşkilatının haklı gururu olmaya devam ediyor. Lisemiz, Türkiye’de bir Esnaf kuruluşunun eğitime kazandırdığı ve ismini verdiği ilk meslek okuludur. Bugün Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir açılış yapılmıyor. İzmir Esnaf Teşkilatı, kendi adını taşıyan okulda düzenlenen törende, okul öğrencileriyle ve öğretmenleriyle kaynaşıyor, her zaman onların destekçisi olacaklarını gösteriyor."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile