IETT'nin Unutulan Esya Açik Arttirmasina Katilan Yasar Latif'ten Esprili Cevap

IETT'nin Unutulan Esya Açik Arttirmasina Katilan Yasar Latif'ten Esprili Cevap

Istanbul’da toplu ulasim araçlarinda unutulan ve IETT Isletmeleri Genel Müdürlügü’nce muhafaza edilme süreleri dolan esyalar açik artirmayla satildi. Açik artirmaya katilan Yasar Latif’in, “Ben kayip koca varsa alacagim” esprisi, gülüsmelere neden oldu.

Istanbul’da toplu ulasim araçlarinda unutulan ve IETT Isletmeleri Genel Müdürlügü’nce muhafaza edilme süreleri dolan esyalar açik artirmayla satildi. Karaköy’deki IETT Genel Müdürlügü’ne ait binada yapilan açik artirmada satisa çikarilanlar arasinda, cep telefonlari, tablet bilgisayarlar, fotograf makineleri, kol saatleri, günes gözlügüne kadar pek çok esya yer aldi. Açik artirma usulüyle satilan esyalar, toplu ihalede 550 bin TL veren kisinin oldu.

“Ben kayip koca varsa alacagim”

Açik arttirmaya ilk kez geldigini dile getiren fizyoterapist Yasar Latif, kendisine kayip koca varsa alacagini belirterek, “Ben kayip koca varsa alacagim. Bilmiyorum bakacagiz” esprisi salonda gülüsmelere neden oldu. Latif, “Açik arttirma oldugunu bana yegenim söyledi ve öyle geldik. Ilk defa geliyoruz” ifadelerini kullandi.

“Özellikle bu açik arttirma için geldik”

Pazarci oldugu için hirdavat tarzi ürünler almak istedigini söyleyen Necdet Topçu, “Özellikle bu açik arttirma için geldik. Televizyonda yapilacagini gördük. Ilk defa geliyoruz. Bakalim kismetimizde ne var. Ben hirdavat tarzi seyler almak için geldim. Kendim de pazarciyim zaten” diye konustu.



“Almayacagi mala fiyat verenler oluyor”

Açik arttirmayi 550 bin TL’lik teklifiyle kazanan Aziz Korkmaz, almayacak kisilerin fiyat arttirmasindan sikayet ederek, “Geçen sene de ben almistim. Bu sene de bana nasip oldu. Fiyatlar yüksege gidiyor zaten, alakasi olmayan insanlar katiliyor. Benim de bu konuda bir itirazim oldu. Almayacagi mala fiyat verenler oluyor. Teminatlar olsa bu uydurma fiyatlar verilmez. Bizim hobimiz bu ben 35 senedir bu isi yapiyorum. Bu IETT’den ikinci açik artirma alisim” dedi.

Toplu ihale sonrasi açik artirmayi kazan Aziz Korkmaz ile komisyon baskani arasinda kisa süreli tartisma yasandi. Aziz Korkmaz’in açik arttirmaya alakasiz kisilerin geldigini söylemesi üzerine komisyon baskani iddialarin yanlis oldugunu belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile