Iftar Vakti Aile Katliami Davasinda Karar Açiklandi

Iftar Vakti Aile Katliami Davasinda Karar Açiklandi

Sakarya’nin Serdivan ilçesinde tapu meselesi yüzünden iftar vakti kardesi, yengesi ve yegenini öldüren sanik ile kendisinin gizlenmesine yardim ettigi iddia edilen arkadasinin yargilandigi davada karar çikti. Kardesi, yengesi ve yegenini öldüren sahsin ‘kardese karsi kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet, yengesi ve yegenine yönelik ‘kasten öldürme’ suçundan da iki kez müebbet hapisle cezalandirilmasina karar verildi.

5 Nisan 2022’de Kemalpasa Mahallesi Gündogan Sokak’ta tapu meselesi yüzünden çiktigi iddia edilen kavgada evleri yakin olan Ç.G. (54), kardesi Bedri (65), kardesinin esi Duriye (59) ve kardesinin oglu Tuncay Güler’e (31) tüfekle kursun yagdirdi. Saglik ekipleri, 3 kisinin hayatini kaybettigini belirledi. Ç.G.’nin kardesinin evine gelerek dehset saçtigi esnada diger 2 yegeninin saklandigi ve polislerin gelmesi ile kurtulduklari ögrenildi. Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro ekiplerince yapilan operasyonda aile katliami gerçeklestiren cinayet süphelisi ve süpheliye kaçmak için yardimci olan M.T.T., Karasu ilçesinde yakalanarak gözaltina alindi. Ç.G. ve M.T.T., ifadesi alinmak üzere emniyete götürüldü. Emniyetteki islemleri sonrasinda adliyeye sevk edilen Ç.G. tutuklanirken, Ç.G.’ye kaçmak için yardimci olan sahis ise adli kontrolle serbest birakildi.

Tutuklu sanik Ç.G.’nin Sakarya 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde yargilanmasina devam edildi. Tutuklu sanik Ç.G. ile taraf avukatlarinin hazir bulundugu durusmaya, tutuksuz sanik M.T.T. katilmadi. Söz verilen sanik Ç.G. önceki beyanlarini tekrar ettigini söylerken, cumhuriyet savcisi önceki celse açikladigi sanik Ç.G.’nin agabeyi Bedri Güler’e yönelik ‘kardese karsi kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet, yengesi Duriye Güler ve yegeni Tuncay Güler’e karsi ‘kasten öldürme’ suçundan iki kez müebbet ve ‘konut dokunulmazligini ihlal’ suçundan 18 aydan 6 yila kadar ile sanik M.T.T’.nin ‘suçluyu kayirma’ suçundan 6 aydan 5 yila kadar hapisle cezalandirilmasi seklindeki mütalaasini tekrar etti.

Davada karar çikti

Mahkeme heyeti, tutuklu yargilanan sanik Ç.G.’nin ‘kardese karsi kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet, yengesi ve yegenine yönelik ‘kasten öldürme’ suçundan da iki kez müebbet hapisle cezalandirilmasina, ‘konut dokunulmazligini ihlal’ suçundan verilen 6 ay hapis cezasinin hükmünün açiklanmasinin geri birakilmasina karar verdi. Iftar vakti kardesi, yengesi ve yegenini öldüren sahsa yardim ettigi iddia edilen arkadasi M.T.T.’ye ise ‘suçluyu kayirma’ suçundan 6 ay hapis cezasi verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile