Türkiye’deki havacılık eğitimi veren kurum ve kuruluşları bir araya getirecek havacılık eğitim fuarı IFTE 2018, kapılarını açacak. Havacılık sektöründe kariyer yapmak isteyen binlerce gencin ziyaret etmesi beklenen fuar, 11-12 Mayıs tarihleri arasında iki gün boyunca ziyaret edilebilecek. Pilot ve kabin memuru yetiştiren üniversiteler ve özel eğitim kurumlarının yanı sıra havacılık sektöründe faaliyet gösteren yerli ve yabancı çok sayıda firmanın yer alacağı fuara Türk Hava Yolları’nın yanı sıra Pegasus, Onur Air, Sunexpress ve Corendon Havayolları da destek veriyor.
Yeni havalimanında istihdam fırsatları artacak
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün de katılımcı olarak destek verdiği fuar süresince birçok aktivite gerçekleştirilecek. Fuar alanının girişine konuşlandırılacak ultralight sınıfı gerçek uçak ile birlikte aynı bölümde yer alacak olan birebir uçak kabini şeklindeki stant katılımcıların en çok ilgi göstereceği bölümlerden olacak. Ayrıca fuar alanında son dönemin popüler hobi alanlarından olan insansız hava araçlarının (drone) da birçok çeşidi mini gösteriler sergileyecek.
İstanbul’da yapımı devam eden yeni havalimanı ile birlikte 200 bine yakın iş gücü ihtiyacının ortaya çıkacak olmasından hareketle önümüzdeki süreçte Türkiye’nin en popüler alanlarından biri haline gelmesi beklenen havacılık sektöründe kariyer hedefleyenler için bulunmaz bir fırsat sunan IFTE 2018’de gençler, geleceklerine ilişkin en önemli kararı profesyoneller ile konuşarak verme fırsatı bulacak.
Maaşlar 40 bin TL’yi buluyor
IFTE Fuarı Genel Koordinatörü Murat Herdem, 4’üncüsü düzenlenecek olan fuarın özellikle 18-25 yaş aralığındaki gençlerden yoğun ilgi gördüğünü kaydederek, “ Ülkeler arasında hızla artan ticari, sosyal ve kültürel ilişkiler sonucu, zamanı verimli kullanmak ve hızlı ulaşım önemli kavramlar haline gelmiş, dolayısıyla havacılık sektörü son yıllarda eskiye nazaran çok daha önem kazanmıştır. Buna paralel olarak hızla büyüyen havacılık sektöründe, yetişmiş iş gücü ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Türkiye’de son yıllarda havacılık eğitimi veren kurum ve kuruluşların sayısındaki artış havacılık sektöründeki büyümeden kaynaklanmaktadır. Bugün havacılık sektöründe çok ciddi pilot, teknisyen ve diğer destek meslek gruplarından iş gücü ihtiyacı bulunmakta ve bu meslekleri yetiştirmek üzere açılan eğitim kuruluşları ihtiyacın ancak bir bölümünü karşılayabilmektedir. Havacılıkta iyi kazançlar elde edilebilecek iş fırsatları halen vardır. Örneğin, yaklaşık 14 aylık bir eğitimin sonunda pilot okullarından mezun olan bir pilot Türk Hava Yolları’nda en az 12 bin TL maaşla işe başlayabildiği gibi 4-5 yıllık deneyim sonrasında maaşları 30-40 bin TL’yi bulmaktadır. Mezunların iş bulma oranı ise yüzde 100’e yakındır. Teknisyen ve kabin memuru maaşları da 10 bin TL’nin üzerine çıkmaktadır. Yeni havalimanı ile birlikte 200 bin kişilik istihdam hazırlanacağı da düşünüldüğünde havacılıkta iş fırsatı hep var olacak. Bu açıdan bakıldığında havacılık sektörü gençler için oldukça cazip bir alan ve bu alana yönelmek isteyen gençler için IFTE fuarı önemli bir fırsattır” dedi.
IFTE 2018 fuarında 100 civarında firma katılımcı olarak yer alacak. İki gün boyunca açık kalacak olan fuar girişleri ücretsiz olacak. Dördüncü kez kapılarını açacak olan IFTE 2018, çoğunluğu üniversite öğrencisi yaklaşık 15 bin kişiyi ağırlayacak.
IFTE 2018, Havacılıkta Kariyer Hedefleyenleri Buluşturacak
Türkiye’nin ilk ve tek havacılık eğitim fuarı IFTE, havacılık sektöründe kariyer hedefleyen gençlerle eğitim kurumlarını bir araya getirecek. Türkiye’nin en çok kazandıran ve en popüler mesleklerinden pilotluk başta olmak üzere kabin memurluğu ve teknisyenlik gibi birçok alanda mezun olduklarında rahatlıkla iş bulabilecekleri bir alana yönelmek isteyen gençler, IFTE’de aradıkları sorulara cevap bulabilecek.