IGA CEO'su Kadri Samsunlu'ya Uluslararasi Havalimanlari Konseyi'nde Önemli Görev

IGA CEO'su Kadri Samsunlu'ya Uluslararasi Havalimanlari Konseyi'nde Önemli Görev

IGA Istanbul Havalimani CEO’su Kadri Samsunlu, dünya havacilik sektöründe bes kitayi temsil eden alt konseylerin çatisi olarak görev yapan Uluslararasi Havalimanlari Konseyi ACI World Yönetim Kurulu üyeligine seçildi. Istanbul Havalimani’nin insan kaynaklari politikalari ve sürdürülebilirlik çalismalarindaki basarilari ise ACI Europe tarafindan iki ödüle layik görüldü.

Italya’nin baskenti Roma’da 22-24 Haziran tarihleri arasinda düzenlenen ACI Europe Genel Kurulunda IGA Istanbul Havalimani CEO’su Kadri Samsunlu’nun ACI World Yönetim Kurulu üyeligine seçildigi açiklandi. Uluslararasi Havalimanlari Konseyi’nin (ACI World) 185 ülke ve bölgede faaliyet gösteren, bin 950 havalimanini bünyesinde barindiran toplam 717 üyesi bulunuyor. Sektörün gelisimi ve havaciligin ilerlemesi için politika olusturma, egitim, arastirma-gelistirme faaliyetleri yürüten ACI World, dünya havacilik sektörünün küresel ölçekteki en önemli çati kuruluslarinin basinda geliyor. 717 üye arasindan seçilen yönetim kurulu üyeleri ACI World Yönetim Kurulunda hem ülkelerini temsil ediyor hem de havacilik sektörü ile ilgili alinan kararlarin yürütülmesinden sorumlu oluyor.

IGA CEO’su Kadri Samsunlu ACI World Yönetim Kurulunda

IGA Havalimani Isletmesi CEO’su Kadri Samsunlu, havacilik sektörünün dünyadaki en önemli kuruluslarindan biri olan ACI World’de Türk havacilik sektörünü temsil etmekten gurur duydugunu ifade ederek, “ACI World’de oldukça önemli bir görev bize layik görülmüs oldu. Bu görev, büyük bir sorumlulugu da beraberinde getiriyor. Geçtigimiz yil ACI Europe’un yönetim kuruluna seçilmistim. Bu yil ise ACI World’un yönetim kurulu içinde görev alacagimi ögrenmis bulunuyorum. ACI World Yönetim Kurulu üyeligi görevi süresince ACI’in Türk havacilik sektörü ile her düzeydeki iliskisini güçlendirmek ve sürdürülebilir

büyüme ile tüm paydaslar için en yüksek degeri olusturmak üzere çalismak öncelikli hedeflerimiz arasinda olacak” dedi.



“Samsunlu’nun zengin deneyimleri küresel havalimani sektörüne büyük fayda saglayacak”

ACI World Genel Direktörü Luis Felipe de Oliveira ise, “IGA Istanbul Havalimani CEO’su Sayin Kadri Samsunlu’nun bölgesel ACI Konseyleri tarafindan seçilen 28 temsilciden olusan ACI World Yönetim Kuruluna katilmasindan mutluluk duyuyoruz. Önde gelen bir uluslararasi küresel aktarma merkezinin CEO’su olan Sayin Samsunlu’nun zengin deneyimleri ve görüslerinin bizlere katacaklari, süphesiz ki hem üyelerimize hem de küresel havalimani sektörüne büyük fayda saglayacak. ACI World Yönetim Kurulundaki döneminin baslamasini dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

IGA’nin IK politikalari ve sürdürülebilirlik çalismalarina ACI Europe’dan çifte ödül

Öte yandan IGA Istanbul Havalimani, bu yil gerçeklestirilen Uluslararasi Havalimanlari Konseyi 18. ACI Europe Ödülleri çerçevesinde ‘Eko-Inovasyon Ödülü’ ve ‘Insan Kaynaklari Mükemmellik Ödülü’nün de sahibi oldu. Bununla beraber 18. ACI Europe Ödülleri’nde yine 40 milyondan fazla yolcu kapasitesi olan havalimanlari kategorisinde Roma Fiumicino Havalimani Avrupa’nin en iyi havalimani seçilirken, IGA Istanbul Havalimani da ayni kategoride ‘Yüksek Övgüye Deger Havalimani’ ilan edildi. Her iki ödül de Italya’nin baskenti Roma’daki ödül töreninde IGA Istanbul Havalimani CEO’su Kadri Samsunlu’ya takdim edildi.

IGA Istanbul Havalimani, haziran ayinda Uluslararasi Havalimanlari Konseyi (ACI Europe) tarafindan verilen Havalimani Karbon Akreditasyonu çerçevesindeki Karbon Salimi Sertifikasi’ni üçüncü seviyeye yükseltmisti. Roma’daki ACI Europe Yillik Kongresi ve Genel Kurulunda düzenlenen törende sertifika, IGA Istanbul Havalimani Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Ismail Hakki Polat’a verildi.

IGA Istanbul Havalimani böylece haziran ayinda toplamda bes uluslararasi kurum tarafindan ödüllendirilmis oldu. ABD merkezli seyahat dergisi Global Traveler, ‘2022 Leisure Lifestyle Awards’ ödüllerinde IGA Istanbul Havalimani’ni ‘En Iyi Aktarma Havalimani’, ‘2022 Wherever Awards’ta’ ise ‘En Iyi Aile Dostu Uluslararasi Havalimani’ ödüllerine layik görürken, Havayolu Yolcu Deneyimi Dernegi (APEX) ‘Olaganüstü Basari’ ödülü, EMEA Finance’in ‘EMEA Bölgesi’ndeki En Iyi Sendikasyon Kredisi’ ve ‘Yilin Anlasmasi’ ödülleri de IGA Istanbul Havalimani’na verildi.

Ingiltere merkezli havacilik derecelendirme kurulusu Skytrax’in degerlendirmesinde ise 2020’de kazandigi ‘5 Yildizli Havalimani’ ödülüne bu yil da layik görülen IGA, ‘Dünyanin En Aile Dostu Havalimani’, ‘Dünyanin En Iyi Alisveris Deneyimi Sunan Havalimani’ ve ‘Güney Avrupa’nin En Iyi Havalimani’ ödüllerinin de sahibi oldu. IGA Istanbul Havalimani ‘Dünyanin En Iyi Havalimanlari’ listesinde de büyük bir ilerleme kaydederek 8’inci sirada yer aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile