IGA'nin, Artwist 'Artiktan Sanata' Projesi Çocuklara Umut Oluyor

IGA'nin, Artwist 'Artiktan Sanata' Projesi Çocuklara Umut Oluyor

IGA’nin çevre ve sürdürülebilirlik çalismalari kapsaminda yürüttügü Artwist “Artiktan Sanata” projesinde hayat bulan eserler, online müzayede de satildi. Son dokunusunu Emine Erdogan’in yaptigi Kartal heykeli müzayede 500 Bin liraya satildi. Satistan elde edilen 1 milyon 20 bin TL, KAÇUV, TESYEV ve ENEV’e bagislaniyor.

IGA tarafindan gerçeklestirilen Artwist “Artiktan Sanata” projesi kapsaminda Istanbul Havalimani’nda toplanan atik malzemelerle, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Rahmi Atalay tarafindan olusturulan “Kartal-Boga-Balik” eserleri, Olgaç Artam tarafindan yapilan online müzayede ile satisa sunuldu. 10 Ocak 2022 tarihinden itibaren satisa sunulan eserlerin teklif verme süreci 16 Ocak 2022’de saat 16:00 itibariyla sona erdi ve eserler sahiplerini buldu.

Online müzayede ile 1 milyon 20 bin TL bagis toplandi

Online olarak düzenlenen müzayedeye, yogun ilgi gösterilirken, Prof. Rahmi Atalay’in ahsaptan yaptigi ve son dokunusunu Emine Erdogan ‘in yaptigi Kartal heykeli müzayade de satilan en pahali eser oldu. Kartal Heykeli 500 bin TL’lik fiyattan alici bulurken, eserden el edilen tüm gelir Kanserli Çocuklara Umut Vakfi’na (KAÇUV) bagislanacak. Prof. Atalay’in ahsaptan yapmis oldugu bir diger eser olan Boga’nin son dokunusu IGA CEO’su Sayin Kadri Samsunlu tarafindan 16 Aralik 2021 tarihinde Ankara Cer Modern’de gerçeklestirildi ve eser Kadri Samsunlu’nun son dokunusu ile tamamlandi. Boga, 270 bin TL fiyattan sahibini bulurken eserden el edilen tüm gelir, Türkiye Engelliler Spor ve Egitim Vakfi’na (TESYEV) bagislanacak.

Online müzayedede satisa sunulan Prof. Atalay’in ahsaptan yapmis oldugu Balik eserine ise en yüksek teklif 250 bin TL fiyatindan verildi.

Eserden elde edilen tüm gelir, Engelsiz Egitim Vakfi’na (ENEV) bagislanacak.

“Sosyal sorumluluk, kurum kültürümüzün en önemli adimlarindan”

IGA CEO’su Kadri Samsunlu, IGA Istanbul Havalimani’nin tasarimindan üretim asamasina kadar tüm süreçleri sifir atik yaklasimi ile ele aldiklarini hatirlatirken, attiklari her adimda sürdürülebilir bir is kültürü olusturarak, tüm faaliyetlerini bu bakis açisiyla yürütmeye özen gösterdiklerine dikkat çekti. Samsunlu, “Genç bir kurum olmamiza ragmen, kurum kültürümüzün en önemli adimlarindan birini sosyal sorumluluk projeleri olusturuyor. Istanbul Havalimani Atik Yönetim Merkezi’nde toplanan atiklardan sanat eserleri üretiliyor olmasi bizleri ayrica heyecanlandiriyor. Sifir Atik projesinden ilham alarak ilkini 2019 yilinda hayata geçirdigimiz Artwist Atiktan Sanata projesinin devami niteliginde olan Artiktan Sanata ile sürdürülebilirlige, çevre hassasiyetine, atiklarin tekrardan degerlendirilebilecegine dikkat çektigimiz için son derece mutluyum. Gerçeklestirdigimiz proje sayesinde ihtiyaç sahiplerine toplamda 1 milyon 20 bin TL’lik bir bagista bulunuyoruz. Projede emegi olan basta Sayin Emine Erdogan Hanimefendi ve degerli sanatçilarimiz Prof. Rahmi Atalay ve Olgaç Artam’a da bu vesileyle tesekkürlerimi sunuyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile