Igdir'da Fahreddin Pasa'nin Direnisini Anlatan 'Kumandan' Tiyatrosu Sahnelendi

Igdir'da senaryosunu Yusuf Akçay'in yazdigi, yönetmenligini ise Kenan Korkmaz'in yaptigi "Kumandan" adli tiyatro oyunu KYK'li ögrencilerle bulustu.

Mondros Mütarekesi'nin imzalanmasinin ardindan Medine'yi müdafaa etmekle görevli Fahreddin Pasa'nin, Istanbul'a geri çagrilmasina ragmen 72 gün boyunca düsman kuvvetlerine direnmesini ve Hz. Peygamber sevgisini konu alan oyun, Igdir Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

81 ilde sahnelenmesi planlanan "Kumandan" oyunu, Igdir Gençlik ve Spor Il Müdürlügü organizasyonuyla kentteki üniversite ögrencileri ve tiyatrosever sporcularla bulustu.

Igdir Il Gençlik ve Spor Müdürü Gökhan Yavaser, gazetecilere yaptigi açiklamada, Gençlik ve Spor Bakanligi sponsorlugunda Fahreddin Pasa Tiyatrosu'nun Igdir'da sahnelendigini belirtti.

Dogu turnesi kapsaminda tiyatro ekibini Igdir'da misafir ettiklerini anlatan Yavaser, konusmasini söyle sürdürdü:

"KYK ögrencilerimize, gençligimize, sporcularimiza ve vatandaslarimiza bu oyunun sergilenmesi için öncülük yapiyoruz. Güzel bir oyun oldugunu biliyoruz, insallah Igdirlilar memnun kalir."

Genel Sanat Yönetmeni Yakup Keskin de "Sabrin, azmin ve peygamber sevgisini yasamis en büyük kahramanlardan Medinei Müdafai Fahreddin Pasa'nin bu mücadelesini kamuoyuna sunmak bizim için bir ukdeydi. Dogu Anadolu turnesi kapsaminda 9. il 10. oyunumuzu Igdir'da sergiliyoruz." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile