Igdir'da Iki Ayri Adreste Bisiklet Ve Ayakkabi Hirsizligi

Igdir'da Iki Ayri Adreste Bisiklet Ve Ayakkabi Hirsizligi

Igdir’da bir binaya giren hirsizlar bisiklet ve ayakkabi çalarken, baska bir yerde ise baska hirsizlar bir egitim kurumu önündeki bisikleti çaldi.

Hirsizlik olayi, Igdir’da iki farkli adreste gerçeklesti. Ilk hirsizlik olayinda, Igdir Baglar Mahallesi’nde gece saatlerinde bir binaya giren iki hirsiz bina içinde bulunan iki bisikletle dairelerin önündeki en güzel ayakkabilari yanlarinda getirdikleri çantaya koyarak binadan uzaklasti. Yasanan hirsizlik ani ise binada bulunan güvenlik kamerasi tarafindan kaydedildi.

Diger hirsizlik olayi ise Topçular Mahallesi 105. Sokak üzerinde bulunan bir egitim kurumunun önünde gerçeklesti. Bisiklet ile egitim kurumuna gelen bir ögrenci, bisikleti kilitlemeden kuruma girdi. O anda oradan geçen iki kisi açik olan bisikleti gözlerine kestirdi. Birkaç tur atan iki kisiden biri bisikleti alarak olay yerinden uzaklasti. Asagi indiginde bisikleti bulamayan ögrenci ise hemen kuruma girerek güvenlik kamerasi görüntülerine bakti. Bisikletin çalindigini gören sahis hemen polise haber verdi. Bisikleti çalan kisiler tespit edilince bisikleti geri getirdi.

Oglunun bisikletinin kurum önünde saniyeler içinde çalindigini belirten Servet Ekelik, “Çocuk buradan geliyor, burada park ediyor. Yalniz bisikleti kilitlemiyor. Içeri girip kurumda hoca ile bir isi varmis. O anda ne oluyorsa iki tane genç suradan geliyor, buradan bakiyor; bisiklet kilitsiz. Oradan dönüp tekrar geri gelip bisikleti alip saniyeler içinde, dakikalar içinde alip götürüyor. Bir ögrenci onlari taniyormus. Ögrenci bunlarla diyaloga girerken bunlara telefon açiyor; gelin videoda siz çiktiniz, desifre oldunuz, sizi bulacaklar, bisikleti alin getirin. Onlar da alip geri getirdiler. Size diyebilirim ki günde 20, 25 bisiklet ortalama çaliniyor. Çünkü her gün ifade vermeye o kadar çok kisi geliyor. Ben emniyette bilirkisiyim. Her gün 15 tane dosya önüme gelir, hepsi de markali bisikletler. Yani çaliniyor, buna bir önlem bulamadilar. Çalinanlarin yüzde 90’i da bulunmuyor. Çünkü insanlariniz gerçekten üzerinde durmuyor, üzerinde dursalar belki kameralardan bulunur” dedi.

Egitim kurumu isletmecisi Vedat Kabalak, “Dün aksamüzeri burada bir hirsizlik olayi oldu. Çocugun bisikleti çalindi fakat biz velimizle beraber kamera kayitlarini izledik. Kamera görüntülerini izledik, çocugun önce resmini gördük; tespit ettik. Sonra emniyet teskilatimizda irtibata geçtik, kisa süre içinde bisikleti bulduk” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile