Igdir'da Sehidin Ismi Kütüphanede Yasayacak

Igdir'da Sehidin Ismi Kütüphanede Yasayacak

2019 yilinda Hakkari’nin Doganli mezrasinda görev yaparken PKK terör örgütü üyeleriyle girdigi çatismada sehit olan Jandarma Tegmen Güngör Dolunay adina Igdir’in Bulakbasi köyünde kütüphane yapildi.

Igdir Karakoyunlu ilçesi Bulakbasi köyünde Kardes Köy Okullari toplulugu, Sehit Jandarma Tegmen Güngör Dolunay’in adinin yasatilmasi amaciyla Bulakbasi köyü Ilk ve Ortaokulu binasindaki bos bir sinifin kütüphaneye çevrilmesi için çalisma baslatti. Baslatilan projeye Sehit Dolunay’in silah arkadaslari ve gönüllüler katkida bulunurken Igdir Il Jandarma Komutanligina bagli ekiplerde kütüphanede büyük bir mesai harcadi. Kütüphane yaklasik 8 gün süren çalismalar sonuca hazir hale getirildi.

Kütüphanenin açilisi için tören düzenlendi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan törende bir konusma yapan Igdir Valisi ve Belediye Baskanvekili Hüseyin Engin Sariibrahim, “Türk milletinin Anadolu topraklarinda yasadigi mücadele bin yildir devam etmekte. Bu bir birlik ve beraberlik mücadelesidir. Birligimize, beraberligimize ve kardesligimize uzanan bütün elleri kirmak, yok etmek Türk milletinin geçmisine, dedesine borcudur. Anadolu topraklarinda biz bunu dün yaptik, yarin yine karsimiza çiktiginda yapacagiz” dedi.

Gelecek neslin dünyada bizi tanitacagini belirten Sariibrahim, “Bugün bu kütüphanelerde, bu okul binalarinda çocuklar bu sehitlerin anilarini yasayarak bu topraklarda verilen mücadeleyi en iyi sekilde anlayacaklardir. Bu cografyada ögretmeniyle, askeriyle, polisiyle, memuruyla bütün kamu görevlileriyle, bütün sivil vatandaslarimizla beraber terör unsurlarina karsi verdigimiz mücadelede bizlere destek veren, isini en iyi yaparak bu isi taçlandiran herkesin ellerinden öpüyorum. Bu Anadolu topraginda bir ve bütünüz, bunu bütün dünyaya dün gösterdik, yarin da gösteririz. Bu çocuklarin içinden çikacak Mutlay Sayan’lar, Aziz Sancar’lar, dünyada bizi tanitacak bilim adamlari, doktorlar, ögretmenler bizim bu mücadeleyi kazandigimiz günü gösterecektir.” diye konustu.

Sehit Dolunay’in annesi Zehra Dolunay, “Ben Izmir’den geldim. Burada emegi geçen herkese, Sayin Valime, komutanlarimiza, askerlerimize, ögrencilerimize, Hilal hanima çok çok tesekkür ederim. Çok sevindim, üzüntülüyüm ama çok da onurluyum. Hepinize tesekkür ederim, hakkinizi helal edin” seklinde konustu.

Tören açilis programi ve kütüphanenin dolasilmasi ile sona erdi.

Törene Igdir Valisi ve Belediye Baskanvekili Hüseyin Engin Sariibrahim’in yani sira Il Jandarma Komutan Yardimcisi Albay Nadir Demirhan, Il Emniyet Müdürü Oguzhan Yonca, proje yürütücüsü Hilal Kalafat, Sehit Dolunay’in annesi Zehra Dolunay, ögrenciler ve ögretmenler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile