İğdır'da Sosyal Hizmet Merkezi Açıldı

Iğdır Valisi Ahmet Pek, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün birçok alanda hizmet verdiğini bildirdi.​

Vali Pek, yaptığı yazılı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Değişim ve Dönüşüm projesi kapsamında hizmetlerin daha etkin ve verimli olarak ulaştırılması amacıyla, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünün onayıyla Iğdır'da Sosyal Hizmet Merkezi açılmasına izin verildiğini belirtti.

Açılan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün vatandaşlara birçok alanda hizmet verdiğini belirten Pek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Müdürlük binası kiralama yoluyla temin edilmiş olup bodrum, zemin kat ve asma kattan oluşmaktadır. Toplam bin 35 metrekare hizmet alanı mevcuttur. Kuruluşumuzda bakanlığın verdiği yetkiyle 5 öğretmen, 3 sosyolog görevlendirilmiş. Bunun dışında 6 sosyal çalışmacı, 2 psikolog, 2 çocuk gelişimci, 1 hemşire, 1 memur ve 4 hizmet alımı yoluyla görevli toplam 24 personel görev yapmaktadır. Dört ana birimden oluşturulan merkezimizde halkımıza şu alanlarda hizmet verilecektir. İlk Başvuru ve İzleme Birimi, müracaatların alınarak tasnif edildiği ve müracaat konularına göre ilgili yerlere dağıtıldığı birimdir. Ayrıca müracaatların daha önceden hizmet alıp almadığı ve verilecek olan hizmetin sonrasında da vatandaşlar takip edilecektir."
Bu hizmetin vatandaşlara fayda sağladığının altını çizen Pek, açıklamasına şöyle devam etti:
"Danışmanlık birimi, bünyesinde psikolog, sosyal çalışmacı ve sosyologların görev yaptığı birimde, evlilik öncesi eğitim, aile eğitimi, boşanma süreci danışmanlığı, gençlik danışmanlığı ve çocuk hizmetlerine yönelik faaliyetler yapılmaktadır. Özellikle suça sürüklenen çocuklarla ilgili çalışmalar kapsamında aile görüşmeleri yapılmakta çalışmak zorunda kalan çocukların ailelerinin ekonomik yapıları tespit edilerek gerekli sosyal hizmet müdahalesi yapılmaktadır. Kuruluşumuz açıldıktan sonra 15 sokakta çalışan çocuğa müdahale edilmiştir. Ayrıca bu birim bünyesinde sosyal amaçlı eğitim ve projeler hazırlanacaktır."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile