İğdır'da Yaban Hayvanlar İçin 3 Ayrı Bölgeye Yem Bırakıldı

Iğdır'da, ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için 3 farklı bölgeye yem ve sakatat bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, tarafından, Tuzluca Belediyesi'ne ait çöp toplama alanına, Kent ormanına ve Bulakbaşı sulak alanlarına yapılan yemleme çalışmalarına, Karakoyunlu İlçe Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, Erzurum Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, Iğdır Orman İşletme Müdürü Hasraf Aka katıldı.

Erzurum Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşullarından etkilenen akbabalar için, Ermenistan-Türkiye sınırı mevkisindeki Tuzluca ilçe çöplüğüne sakatat ve et parçaları bıraktıklarını belirtti.

Daha sonra Kent Ormanı ve Bukalbaşı sulak alanlarında yemleme çalışması yaptıklarını anlatan Kılınçer, "Iğdır'da yaklaşık bir aydan beri yağan karın kalkmaması ve hava şartlarının zorlu geçmesi nedeniyle yemlenme alanları kapanan hayvanlar için ekiplerimiz belli aralıklarla yemleme çalışmaları yapıyor. Belirlenen bölgelere, fırın atığı, pazar atığı sebze, Meyve, et ve sakatat bırakılıyor" dedi.

Kılınçer, belirli alanlarda 140 kilogram yem bıraktıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Ağır kış şartlarında yaban hayvanlarının en büyük sorunu olan yem ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için kış bitimine kadar yemleme devam edecektir. Biz bölge müdürlüğü olarak ekiplerimizle sürekli olarak irtibat halindeyiz. Yaban hayvanlarımız için gerekli her türlü çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz. Özellikle belirlenen bölgelerde yaban hayvan sayısı fazla bundan dolayı hangi hayvanın nerede yaşadığını biliyoruz. Bölgede yaşayan yaban hayvan türüne göre de yemleme çalışması yapıyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile