Igdir'da Yapilan Kavurmalar Deprem Bölgesine Gönderiliyor

Igdir'da Yapilan Kavurmalar Deprem Bölgesine Gönderiliyor

Igdir’da vatandaslar tarafindan bagislanan hayvanlar kesildikten sonra kavurma yapilarak deprem bölgesine gönderiliyor.

Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardindan tek yürek olan Türkiye’de, deprem bölgelerine yardimlar kesintisiz sekilde devam ediyor.

Igdir’da Valilik koordinesinde vatandaslarin bagisladigi yaklasik 500 küçükbas hayvanin kesimi ve kavurma yapilma süreci devam ediliyor. Vatandaslarin bagisladigi hayvanlar, ekipler tarafindan toplandiktan sonra kesimhaneye götürülüyor. Burada kesilen hayvanlar, daha sonra sehirdeki yemekhanelerde asçilar tarafindan parça parça dograndiktan sonra kavurma haline getiriliyor. Hazir olan kavurmalar, daha sonra paketlenerek deprem bölgelerine gönderiliyor.

Yemekhanede asçi olarak çalisan Bilge Hatun Uyan, büyük bir çalisma ile deprem bölgeleri için kavurma yaptiklarini belirterek, "Köylerdeki vatandaslar deprem bölgelerine bagista bulunma istediklerini söylüyorlar. Bagli olduklari jandarmalarda vatandasin evine giderek kestirmek istedikleri kurbanlari aliyorlar. Jandarma tarafindan alinan hayvanlar, kesimhaneye götürülerek kesilip, kurbanlar buraya geliyor. Biz de burada asçi arkadaslarimizla beraber etleri dogradiktan sonra kavurma yapiyoruz. Sonra kavurmalari paketleyip ekiplere teslim ediyoruz. Kavurmalar daha sonra deprem bölgesine gönderiliyor" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile