İğdır'da Yol Olarak Kullanılan ve Mahkeme Kararıyla Arsa Sahibine Devredilen Tomurcuk Sokak, Sahiplerince Duvar Örülerek Ulaşıma Kapatıldı

Iğdır'da 19 yıldır sokak olarak kullanılan yol mahkeme kararıyla arsa sahibi Şüküfe Özdemir'e devredilince, duvar örülerek trafiğe kapatıldı.

Topçular Mahallesi'nde bulunan Tansu Çiller Caddesi'ne ulaşımı sağlayan ve 960 metrekare alana sahip Tomurcuk Sokağın arsasının Şüküfe Özdemir'e ait olduğu mahkeme kararıyla belirlendi. Özdemir ailesi, mahkeme kararının ardından sokağa duvar örerek yolu trafiğe kapattı.

Tansu Çiller Caddesi üzerinde iş yerleri bulunan esnaf, durumdan mağdur olduklarını belirterek yetkililerden destek istedi.

Arsa sahibi Şüküfe Özdemir'in torunu Kurtuluş Baydar, gazetecilere yaptığı açıklamada, arsanın daha önce Iğdır Belediyesi tarafından istimlak edildiğini, fakat istimlak bedelinin ödenmediği için mahkemeye başvurduklarını söyledi.

Söz konusu arsanın yaklaşık 19 yıldır yol olarak kullanıldığını ifade eden Baydar, ''Geçen hafta mahkemeden karar çıktı. Biz de mahkeme kararının ardından sokağa duvar ördük'' dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile