Iğdır Emniyeti kokteyli verdi

Iğdır Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polis Projesi' kapsamında 'Vatandaş Polis el ele' sloganıyla çevre mahallelerdeki öğrenci ve aileleri için kokteyl verdi.

Polise karşı olumsuz bakış açısını yıkmak ve polisin şefkatli yüzünü göstermek için Iğdır Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesinde düzenlenen programa; Iğdır Valisi S. Saffet Karahisarlı, İl Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Vali S. Saffet Karahisarlı, her anne-babanın çocuğunun iyiliğini, okuyup ayakta durmasını istediğini ifade ederek, "Devlet de her anne-baba gibi çocukların iyi yetişmesini, insanlara faydalı olmasını ister. Bizler anne ve babalarla el ele vererek geleceğimizin teminatı olan bu evlatlarımızı vatanımıza milletimize faydalı hale getirmeliyiz. Bu çocuklar anne-babaların evlatları olduğu kadar bizlerin de evlatlarıdır." dedi.

Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ise çocukların devlete millete faydalı olması için birlikte hareket edilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Tespit edilen sorunlar imkânlarımız dahilinde paylaşılacak. Bu konuda projeler çerçevesinde kardeş okullar, kardeş aileler devreye girecek, böylelikle çocuklarımızın faydalı olması için imkânlar sağlanmış olacak." diye konuştu.

Özlem Taştan isimli öğrenci ise polisi yanlış tanıdıklarını ifade etti. Taştan, "Öncelikle bizlere bu programı hazırlayanlara teşekkür ediyorum. Biz polisten korkuyorduk. Bu program sayesinde önyargımız kırıldı ve polislere bakış açımız değişti." diyerek duygularını dile getirdi.

Öğrencilerden Dilek Sakıp ise bugüne kadar polisi şiddet uygulayarak tutuklayanlar olarak tanıdıklarını, bu programla polisin böyle olmadığını anladıklarını kaydetti.

Bu arada programa katılan vatandaşlar ve öğrencilere kırtasiye ve giyim yardımı da yapıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile