Iğdır'ın Eğitim Sorunları Masaya Yatırıldı

Iğdır'ın Eğitim Sorunları Masaya Yatırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek, ilköğretimde olduğu gibi ortaöğretimde de kızların eğitiminin devamının sağlanması gerektiğini söyledi.

Sabah saatlerinde Iğdır Valiliği'ne gelen heyet, Vali Amir Çiçek'i makamında ziyaret ettikten sonra toplantı için Iğdır Polisevi'ne geçti. Iğdır'da yapılan çalışmaları sahada inceleyeceklerini belirten Iğdır Valisi Amir Çiçek, bu toplantıda il genelindeki eğitimin nasıl daha etkin ve verimli hale getirileceği konusu üzerinde duracaklarını söyledi. Çiçek, "2010-2011 eğitim-öğretim yılında eğitimsiz, okulsuz kalınmamalı. Her kesim her yerde eğitimin gelişmesi için katkıda bulunmalı. İlköğrenimini tamamlamış
kız çocuklarımızın eğitime kazandırılması ve sayılarının artmasının sağlanması lazım. İlimizde öğretmen ihtiyacı, eğitimdeki fiziki yapılar ve barınma konusunda geniş katılımlı bir toplantı düzenledik. İnanıyorum ki, bu toplantı ilimizdeki eğitimi daha etkin hale getirmek için verimli olacak" dedi.
Iğdır'da bulunma nedenlerinin eğitimin kalitesini artırmak olduğu belirten Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Esengül Civelek ise, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmanın en önemli unsurunun eğitim olduğunu kaydetti. Civelek, "İlköğretimde olduğu gibi, ortaöğretimde de kızların eğitim-öğretime devam etmesini sağlamalıyız. Bu nedenle bakanlığımızın görev alanı ile ilgili mevcut durumu ihtiyaçları yerinde tespit etmek, varsa sorunlara yönelik çözüm önerilerini ve eğitimi genel hatları ile değerlendirmek için
buradayız. Verimli bir toplantı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
Iğdır Polisevi'nde gerçekleştirilen toplantıya; Milli Eğitim Müsteşarı Esengül Civelek'in yanı sıra Müsteşar Yardımcısı Sadettin Sabaz, İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er, Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın ile Kız Teknik Öğretim Genel Müdürü Emine Kıraç, Iğdır AK Parti milletvekili Ali Güner, Vali Amir Çiçek, ilçe kaymakamları, il ve ilçe milli eğitim müdürleri ile şube müdürleri katıldı.
Müsteşar Civelek ve beraberindekilerin daha sonra incelemelerde bulunmak üzere ilçelere gideceği belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile