IGİAD Başkanı Demiralay: Isparta'yı hizmet sektörü kurtarır, sanayi şehri olmak için çırpınmaya gerek yok

Isparta Genç İşadamları Derneği (IGİAD) Başkanı Adem Demiralay, Isparta'da hizmet sektöründe yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

Sanayinin

Isparta Genç İşadamları Derneği (IGİAD) Başkanı Adem Demiralay, Isparta'da hizmet sektöründe yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

Sanayinin istenilen ölçüde gelişmediği Isparta'da en büyük gelir kaynağının hizmet sektörü, tarım, hayvancılık ve turizm olarak ön plana çıktığını belirten Demiralay, "İşadamları olarak bizim yapmamız gereken yukarıda saymış olduğumuz sektörler için daha çok çalışmalı turizmin başkenti Antalya ilinin arka bahçesi niteliğinde olan Isparta'mızın da turizmden daha çok istifade edebilmesi için bütün kaynakları seferber edilmesi gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Demiralay, Isparta'nın Davraz Kayak Merkezi, Eğirdir Gölü, Yazılı Kanyon, Yalvaç Antiocheia gibi tarihi yerleri ve birçok milli parkları ile turizmde önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Adem Demiralay, birlik ve beraberlik içerisinde Isparta'nın ekonomik kalkınmasına yön verecek projeler geliştirmesi gerektiğini ifade ederek, Isparta'da en büyük eksiğin bir araya gelememek olduğunu kaydetti. Demiralay, "Sermayede ve girişimcilikte bir araya geldiğimizde güzel projelerin Isparta'ya kazandırılacağına inanıyorum. Isparta'da bunun örneklerini görmek mümkün. Sanayi şehri olamayacağımıza göre hizmet sektöründe yatırımlar yapmak durumundayız. Bunun arayışı içinde olacağız." dedi. Isparta Organize Sanayi Bölgesi parsellerinin boş olduğunu dikkat çeken Demiralay, yatırımcıların teşvikte olsa gelip yatırım yapmadıklarını anlattı.

Demiralay, bir derginin yapmış olduğu Türkiye'nin en yaşanabilir şehirleri arasında Isparta'nın 3'ncü sırada olmasını kendilerini son derece memnun ettiğini ifade ederek, güvenlik açısından 68'nci sırada yer almasının kabul edilemez bulduklarını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile