İHA Kriz Bölgesinde

İHA Kriz Bölgesinde

İHA, Irak ordusu ile aralarında sadece 6 kilometre mesafede bulunan ve dünya medyasının ulaşamadığı Peşmerge uç mevzilerini görüntüledi.

Irak ordusuyla çatışmalar yaşayan Peşmerge güçleri , Tuzhurmatu kentinde konuşlandıkları en uç noktada eller tetikte bekliyor . Geçen haftadan bu yana Irak ordusu ile K . Irak Kürt Özerk Bölgesi ' nin askerleri Peşmerge güçleri arasında çatışmalar yaşanırken , sınırın uç noktasındaki Peşmerge birlikleri yeni çatışmalara karşı hazır durumda . Bağdat ile Kerkük arasında bulunan ve Irak ile Kürtler arasındaki ihtilaflı bölge konumundaki Tuzhurmatu kentindeki Peşmerge güçlerinin mevzilendiği en uç noktayı ziyaret eden İHA ekipleri Peşmergelerin nabzını tuttu . Peşmerge birlikleri elleri tetikte beklerken , uçaksavar ve top bataryaları Irak tarafına çevrilmiş durumda . Tuzhurmatu ' dan Bağdat ' a giden yola hakim tepedeki uç noktanın komutanları sınırı sürekli olarak dürbünle gözetliyor . Gelişecek herhangi bir duruma karşın komuta merkezini bilgilendirmek için telsizler de sürekli açık konumda .

" BİRKAÇ TANKLA VE KÖR SİLAHLA BİZİ YENEMEZLER "

İHA ' ya açıklamalarda bulunan uç noktadaki Peşmergelerin komutanı Binbaşı Abdurrahman İbrahim Emin amaçlarının bölgedeki farklı etnik kökene ait her bir bireyi korumak olduğunu söyledi .

Baas rejiminden sonra rejiminden sonra barış amaçlı toplantılarda yer aldıklarını söyleyen Binbaşı İbrahim Emin , " Ancak üzülerek belirtmeliyim ki Irak ' taki hükümet Saddam döneminden ders çıkarmayarak aynı Baas yöntemlerini ve hatalarını tekrarlıyor . Irak hükümeti ' Dicle Operasyon Gücü ' adı altında kurdukları yeni bir birlikle , birkaç tankla ve kör silahla bizi yeneceklerini sanıyor " dedi .

CUMA HUTBESİNDE PEŞMERGEYE DESTEK ÇAĞRISI

Irak ordusu ile yaşanan çatışmalar nedeniyle cuma hutbesinde halka Peşmergeye destek olması çağrısında bulunuldu . İmamlar hutbede halktan kendi paylarına düşeni yerine getirmelerini istedi . Bu çağrıya uyan halkın mevzilere giderek Peşmergeye moral verdiği bildirildi .

Öte yandan Tuzhurmatu kentinde toplanan emekli Peşmergeler destek ve dayanışma toplantısı yaptı . Kürdistan Yurtseverler Birliği ' nin Tuhmurmatu İlçe Başkanlığında gerçekleşen toplantıya silahlarıyla katılan emekli ve yaşlı Peşmergeler tekrar Peşmerge güçlerine katılmaya hazır olduklarını dile getirdiler .

Irak Başbakanı Nuri El Maliki ' nin terörü önlemek ve güvenliği sağlamak amacıyla kurduğu Dicle Operasyon Gücü ile Peşmerge güçleri arasında geçen hafta Tikrit yakınlarında yaşanan çatışmada bir Peşmerge askeri hayatını kaybetmişti . Pazartesi günü ise 12 Irak askeri ile bir sivilin hayatını kaybetmesinin ardından Irak ordusu ve Peşmerge güçleri sınırdaki asker sayılarını artırarak mevzilerini güçlendirmişti . Dicle Operasyon Gücü ' ne Saddam döneminin komutanlarından Abdülemir El Zübeydi komuta ediyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile