IHA'larda Edinilen Tecrübe Deniz Ve Kara Araçlarina Tasiniyor

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Ismail Demir: 'Insansiz sistemlerde hava araçlarinda edindigimiz tecrübe ve basariyi deniz ve kara araçlarinda da göstermeye kararliyiz. Orta Sinif 1. Seviye Insansiz Kara Araci Projemiz çerçevesinde baslattigimiz prototip yaristirma faaliyetlerimiz sürüyor' 'Otonomi ve performans testlerinden sonra prototip yaristirmamizi önümüzdeki ay tamamlayacagiz'

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii (SSB) Baskani Ismail Demir, insansiz hava araçlarinda (IHA) edindikleri tecrübe ve basariyi deniz ve kara araçlarinda da göstermeye kararli olduklarini belirterek, "Orta Sinif 1. Seviye Insansiz Kara Araci (IKA) Projemiz çerçevesinde baslattigimiz prototip yaristirma faaliyetlerimiz devam ediyor. Otonomi ve performans testlerinden sonra prototip yaristirmamizi önümüzdeki ay tamamlayacagiz." ifadelerini kullandi.

Demir, Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, insansiz sistemlere yönelik çalismalara iliskin bilgi verdi.

IHA'larda edinilen tecrübeye dikkati çeken Demir, sunlari kaydetti:

"IHA'larda edindigimiz tecrübe ve basariyi deniz ve kara araçlarinda da göstermeye kararliyiz. Orta Sinif 1. Seviye IKA Projemiz çerçevesinde baslattigimiz prototip yaristirma faaliyetlerimiz sürüyor. Aselsan, Best Grup, Elektroland ve Havelsan tarafindan üretilen IKA muayene ve hareket kabiliyeti testlerinden sonra 7,62 mm silah sistemiyle atis testleri de gerçeklestirildi. Otonomi ve performans testlerinden sonra prototip yaristirmamizi önümüzdeki ay tamamlayacagiz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile