Ihbarlara Öncelik Veriyoruz

Ihbarlara Öncelik Veriyoruz

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü ülke gündeminde oldugu gibi Düzce’de de vatandaslarin serzeniste bulundugu sokak hayvanlarinin rehabilite edilmesiyle ilgili açiklamalarda bulundu.

Baskan Faruk Özlü, sokak hayvanlari konusunda gerek sosyal medya üzerinden gerekse birebir görüsmelerinde gündeme gelen sokak hayvanlari konusunu, Kurtsuyu mevkiinde bulunan Hayvan Konukevi’nin kapasitesi ve hizmetlerini ayrintili olarak anlatarak açikliga kavusturdu. Baskan Özlü, sokak hayvanlarinin yasam haklarinin elinden alinmasi gibi bir durumun hem insani duygular hem de yasal olarak hiçbir dayanaginin olmayacagini belirterek tehlike olusturan irklarin ise tedavi çalismalarinin yapildigini aktardi.

“16 bin metrekare içinde bir yasam alanimiz var”

Düzce Belediyesi Hayvan Konukevi hakkinda açiklama yapan Baskan Özlü, “Yasam alanlarimizi paylastigimiz sokak hayvanlari özellikle kis aylarinda yiyecek bulamamaktan kaynakli agresiflesme söz konusu olabiliyor. Biz, ihbarlara öncelik vererek bu hayvanlari tesisimize aliyoruz. Bu tesis toplamda 16 bin metrekare üzerine kurulu, yepyeni bir tesis. Kapali alandaki kafeslerimiz yerden isitma sistemi ile donatildi. Saldirgan irklar ayri bir yerde, ampute edilmis ya da tedavi gerektirenler ayri, terk edilmis yavrular ayri yerlerde, anne ve yavrulari ayri yerlerde muhafaza ediliyor. Mevsim sartlarina göre bu can dostlarimiz için dogal yasam alani da olusturduk, orada bakimlarini yapiyoruz. Ancak en önemli nokta; tedavi gerektirmeyen saglikli olan sokak hayvanlarinin kisirlastirma ve rehabilitasyon islemlerini tamamladigimizda aldigimiz yere birakmamiz gerekiyor. Bakin, onlarin uyutulmasi gibi bir konu mümkün degildir. Bu yaklasim insani degildir, zaten yasal olarak da bütün süreç belirlenmistir” dedi.



Kisirlastirma ameliyatlari her gün yapiliyor

Tesiste yürütülen tedavi süreçlerinden bahseden Özlü; “350 hayvan kapasiteli bu tesisimizdeki teknik ekiplerimizi güçlendirdik. Teknik donanimlarimizi yeniledik. Her gün 15 kisirlastirma, 25 genel tedavi ve 25 parazit asisi uygulamasi yapiliyor. Tesiste 33 personelimiz bulunuyor. 5 Milyon TL degerinde 2019 yilinda kullanima basladigimiz bu tesiste can dostlarimizin yasamina destek olmaya çalisiyoruz” ifadelerinde bulundu.

“Her bir vatandasimiz gelip görebilir, can dost sahiplenebilir”

Hayvan Konukevi’nde tedavisi yapilan yavru ve yetiskin sokak hayvanlarinin vatandaslarin ziyaretine her zaman açik oldugunu belirten Faruk Özlü “bu tesiste yürüttügümüz çalismalar sayesinde Düzce’de sokak hayvanlarinin popülasyonunun önüne geçecegiz. Bu kararlilikla yürütecegimiz bir süreç. Vatandaslarimiz, gelsin görsün. Isteyen herkes tesisimizi ziyaret edebilir, çalismalar hakkinda bilgi alabilir. Sahiplenmek isteyenler sahiplenebilir” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile