İhd, Nurettin Soysal İçin Basın Açıklaması Yaptı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Adıyaman Şube Başkanı Av. Osman Süzen, cezaevinde yatan hükümlü Nurettin Soysal'ın hastalığından dolayı serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

İHD Adıyaman Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında, Nurettin Soysal'ın hastalığından dolayı ölmek üzere olduğunu belirterek, adli tıp uzmanlarının daha vicdanlı olması gerektiğini vurguladı. Cezaevlerinde yaşam hakkı ihlallerinin yaşandığını kaydeden İHD Adıyaman Şube Başkanı Av. Osman Süzen, 2009 yılı içinde 39, 2010 yılının ilk yedi ayında ise 25 hasta hükümlünün sağlık hakkı ihlal edilerek cezaevlerinde yaşamlarını yitirdiklerini belirterek, şu an itibariyle ise cezaevlerinde mevcut yasalara göre
cezası ertelenmesi gereken çok ağır 38 hastanın hükümlünün ölümü beklediğini ifade etti.
Süzen, "Hastalığı ilaç tedavisine yanıt vermediği için, kendisine kemoterapi uygulanmaya başlanan, doktorların 'Yolculuk yapamaz' dediği Nurettin Soysal'ı ayağına getiren Adli Tıp Kurumu, kemoterapi bittikten sonra inceleme yapabiliriz yanıtı ile onu cezaevine geri göndermiştir. Şuan hasta yatağında arkadaşlarının gözleri önünde adım adım ölüme gönderilen Nurettin Soysal'ın kaderini, karnesi bu kadar kötü olan Adli Tıp Kurumu'nun eline bırakmak bir insanlık suçudur" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile