IHH, Afganistan'da 2 Hastaneye Gida Yardimi Ulastirdi

Insan Hak ve Hürriyetleri (IHH) Insani Yardim Vakfi, Afganistan'a yardim kampanyasi kapsaminda Kabil'deki 2 hastaneye gida yardimini ulastirdi.

IHH Afganistan Sorumlusu Mücahit Kiliç, AA muhabirine yaptigi açiklmada, baskent Kabil'deki Cumhuriyet ve Rabia Belhi hastanelerine yapilan yardim hakkinda bilgi verdi.

Kiliç, "Haftalar önce birçok hastaneyi ziyaret edip buradaki ihtiyaçlarla alakali tespitler gerçeklestirdik. Buradaki hastanelerde durum çok kritik. Gida, ilaç ve medikal malzemeler alaninda çok ciddi sikintilarla karsi karsiyalar." dedi.

Aciliyeti sebebiyle adi geçen hastanelere aralarinda pirinç, barbunya, nohut, sivi yag, seker, tuz, patates, sogan, süt tozu, salça ve yumurta gibi gida maddelerinin teslim edildigini dile getiren Kiliç, "Cumhuriyet Hastanesine gida yardimimizi gerçeklestiriyoruz. Ayni sekilde Rabia Belhi Kadin Dogum Hastanesi'ne de bugün erzak ulastiracagiz." ifadelerini kullandi.

Kabil'deki ve Afganistan genelindeki hastanelerin bu zamana kadar uluslararasi yardimlarla ayakta durduguna isaret eden Kiliç, Afganistan fonlarinin dondurulmasi nedeniyle ülkedeki birçok hastanenin çok ciddi sikintiyla karsi karsiya kaldigini söyledi.

Kiliç, "Bundan sonra da bu hastaneleri yalniz birakmayacagiz. Ilaç ve medikal yardim konusunda da tespit ve planlamalarimizi yaptik. Bu planlama isiginda diger ihtiyaçlari da karsilamaya çalisacagiz." dedi.

Cumhuriyet Hastanesi ve Rabia Belhi Hastanesi yöneticileri yardimlarindan dolayi Türk halkina tesekkürlerini iletti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile