İhh'dan Filistin'e Özgürlük Programı

İhh'dan Filistin'e Özgürlük Programı

İHH Gaziantep İnsani Yardım Derneği tarafından, "Rotamız Filistin, Yükümüz Özgürlük" kampanyası dahilinde konferans ve konser düzenlendi.

Kamil Ocak kapalı Spor salonunda düzenlenen programa, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İHH Gaziantep İnsani Yardım Derneği Başkanı Şükrü Okudan, Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir, Filistin'e destek veren Gaziantepliler ve diğer davetliler katıldı.
Düzenlenen program İHH Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Batmaz'ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra açılış konuşmasını yapmak üzere İHH Gaziantep İnsani Yardım Derneği Başkanı Şükrü Okudan kürsüye çıktı.
Şükrü Okudan, "Konuşmama sizlere birkaç soru sorarak başlamak istiyorum" diyerek, "Siz hiç gözünüz görür iken görmez oldunuz mu? Hiç gözünüze perde indi mi? Onlara kilometre uzaktan su taşımak zorunda kaldınız mı? Peki hiç ağaç kabuğu yiyerek yıllarca hayatta kalma mücadelesi verdiniz mi? Ya da aç çocuklarınızın başında akbabalar, leş kargaları etrafında dolanıp dururken onlarla göz göze geldiniz mi? Ve daha bunun gibi bir çok soru var" dedi.
Okudan, "Bu soruların içerisinde saydıklarımın hepsi ve daha fazlası şu anda dünyanın değişik yerlerinde; Araka'nda, Patani'de, Doğu Türkistan'da, Çeçenistan'da, Irak'ta, Afrika'da, belki komşumuzda, hemen yanı başımızda yaşanıyor. Bunları yaşayanların bir umudu var. Diğer yardım kuruluşları gibi bu umutların bir tanesi belki de en büyüğü İHH İnsani Yardım Vakfı'dır. Bugün 120, ülkede görmeyenlerin gözü, açların lokma ekmeği, eğitim almak isteyenlerin defteri kalemi, hastaların ilacı, yetimlerin
öksüzlerin, kimsesizlerin anası, babası, sahip çıkanı İHH, yani sizlersiniz, İHH sizsiniz" diye konuştu.
Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan da, Gazze'nin direnişini en iyi bilen şehrin Gaziantep olduğunu ifade ederek, "Yüzyılın başında işgalin, zulmün, sömürünün, direnişin ne anlama geldiğini, özgürlük hareketinin ne olduğunu dünyaya gösteren Gaziantep değimliydi? Yüzyılın başında direniş meşalesini, özgürlük mücadelesini Gaziantep başlattı, emaneti bugün Filistin devraldı. İslami direniş hareketi kıyamet sabahına kadar devam edecektir. Bizlerde bu direnişten yana olduğumuzu bu direnişin ümmet adına, İslam
adına sürdüğünü onaylıyoruz ve dualarımızla, yüreğimizle Filistin destek vermek adına buradayız" şeklinde konuştu.
Çocuklara yapılması gereken ilk aşının Kudüs aşısı olduğunu vurgulayan Ayan, "Müslüman gönlünde ve gündeminde Kudüs'ü bulundurmuyorsa o insan eksiktir. Mescid-i Aksa bize Peygamberlerimizin emanetedir. Geçen yıl Gazze direnişine şahit olduk. O kardeşlerimiz 21. asrın sahabeleri gibiydiler. Eğer 21. yüzyıl sahabesi görmek istiyorsanız Gazze'deki direnişi yapanlara bakmanız yeterlidir" ifadelerini kullandı.
Daha sonra suya ulaşamayan ülkelerde su kuyusu açtıran bir grup Gaziantepli bayana temsilen Miyaser Ateş isimli bayana, İHH Bayanlar Komisyon Başkanı Hidayet İpekçi tarafından teşekkür beratı takdim edildi.
Program ilahi ve ezgileriyle bilinen sanatçı Ömer Karaoğlu'nun konseriyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile