İhh İnsani Yardım Derneği'nden Pakistan'a Yardım Çağrısı

İHH Gaziantep İnsani Yardım Derneği Başkanı Şükrü Okudan, Pakistan'da yaşanan selzedeler için Gaziantep halkına çağrıda bulundu.

Dernek binasında Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Okudan, Pakistan'da 2005 yılında yaşanan depremi anımsatarak, ülkenin bugün bir başka felaketle daha karşı karşıya kaldığını söyledi.
Okudan, Temmuz ayı sonunda Pakistan'da başlayan muson yağmurlarının ülkede büyük bir sel felaketine neden olduğunu belirterek, seller sebebiyle ülke tarım arazilerinin neredeyse yarısının yok olduğunu savundu.
300 bin büyük ve küçükbaş hayvanın telef olması sebebiyle ülkede uzun dönemli bir kıtlık tehlikesinin ortaya çıktığını dile getiren Okudan, "En az 3,2 milyon hektar tarım arazisi sular altında kaldığı için bu alanlardaki buğday, pirinç, arpa gibi ülkenin temel besin kaynakları tamamen yok olmuştur. Selin vurduğu altı eyalette toplam 7 bin 820 okul ya tamamen yıkıldı ya da kullanılamayacak şekilde zarar gördü. Sel bölgelerinde toplam 960 bin hamile ve emzikli bayan bulunmakta ve doğması beklenen
bebeklerin yarıdan fazlası ciddi bir hayati risk altında bulunmaktadır. Yine hali hazırda 1 milyondan fazla 3 yaş altı çocuk ciddi bir beslenme sorunu yaşamaktadır. Seller sebebiyle 1 milyon 226 bin ev yıkılmıştır" dedi.
Pakistan'da en fazla ihtiyaç duyulan yardım malzemelerini anlatan Okudan, "Dayanıklı gıda maddeleri ve bakliyatlar, Konserveler (et ve balık), Çocuk maması, Kıyafet, Çadır, Tente, İlaç, Jeneratör, İçme suyu arıtma sistemi, Su çekme pompası, Tıbbi alet ve malzeme, Temizlik malzemeleri, Mutfak eşyaları (metal cinsinden), Çocuk bezi, Kadın pedine ihtiyaç var. Felaketin yaşandığı bölgede yaygın olarak görülen ishal, kolera, sıtma ve deri hastalıkları sebebiyle de acil olarak ihtiyaç duyulan ilaçlar ise,
İshal ilaçları, Sıtma ilaçları, Serumlar, Temizlik kitleridir" diye konuştu.
İstanbul'da bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 28 vagondan oluşan ve maddi değeri 4 milyon TL'yi bulan yardımları taşıyan yük treninin, İran üzerinden Pakistan'a ulaşmak üzere yola çıktığını bildiren Şükrü Okudan şöyle devam etti:
"Maddi değeri 600 bin TL olan süt tozu, konserve, kuru pasta ve ilaçtan oluşan 35 tonluk yardım malzemesi THY'ye ait kargo uçağı ile de bölgeye ulaşmıştır. Gazze'ye yardım götüren "Gazze" isimli 3 bin tonluk yardım gemisi İskenderun Limanı'nda yardım malzemesini kardeş Pakistan'a ulaştırmak için dolmayı beklemektedir"
İHH Gaziantep olarak kendilerine ulaşan yardımları gönderdiklerini kaydeden Okudan konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
"Fakat felaketin büyüklüğü ve zamana yayılması Pakistan'a yapılacak yardımların daha da arttırılmasını gündeme getirmiştir. Bu bağlamda Bülbülzade Vakfı tarafından 40 ton kuru gıda da kampanyamıza bağışlanmıştır. Her zaman mazlumun ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olan kıymetli Gaziantep halkımızın kardeş ve dost ülke Pakistan'a yardımlarının devam etmesi hususunda bilgilendirmek istedik"
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile