IHH Kosova'da 1500 Aileye Kurban Eti Dagitacak

Insan Hak ve Hürriyetleri (IHH) Insani Yardim Vakfi, Kurban Bayrami dolayisiyla Balkan ülkesi Kosova'nin birçok belediyesindeki 1500 ihtiyaç sahibi aileye kurban eti dagitacak.

Ülkenin güneybatisindaki Prizren sehrinde gerçeklesen dagitimda AA muhabirine konusan IHH Mütevelli Üyesi Osman Atalay, 2021 kurban organizasyonunu "Kurbanla Hatirla" sloganiyla baslatmalarindaki amacin bu bölgedeki ihtiyaç sahiplerini hiç unutmamak oldugunu belirtti.

IHH olarak 25 yildir Balkanlarda ve özellikle Kosova'daki ihtiyaç sahiplerinin yaninda olmaya çalistiklarini söyleyen Atalay söyle devam etti:

"Bu sene de 2021 yilinda Kurbanla Hatirla diyerek hiç unutmamak üzere buralari sürekli kurban kesmeye çalisiyoruz. Bugün biz Kosova'da 1500 aileye kurban eti dagitacagiz. Pristine, Prizren, Iskenderay, Mitrovica, Poduyeva bölgelerinde gazi ve yetim ailelerine kurban eti dagitimini yerel vakiflar ile birlikte ortak yapiyoruz. Magdur ve ihtiyaç sahiplerine yerini bulmasi açisindan hem belediyelerle hem de yerel vakif ve derneklerle bu kurban dagitimini gerçeklestiriyoruz."

Atalay, Türkiye'nin devlet kurumlari ve vakiflariyla özellikle kültürel, saglik ve sosyal projelerle Balkanlardaki bütün toplumlarin yaninda oldugunu belirtti.

IHH, din ve irk ayirt etmeden Kosova'nin birçok belediyesindeki ihtiyaç sahiplerine bayram süresince kurban eti ulastiracak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile