IHH, Kurakligin Yasandigi Somali Için Yardim Çalismasi Baslatti

Insan Hak ve Hürriyetleri (IHH) Insani Yardim Vakfi, 2,8 milyonu askin kisinin kurakliktan etkilendigi Somali'nin farkli bölgelerinde su ve gida dagitmak için hazirliklara basladi.

IHH'den yapilan açiklamaya göre, Somali'de 2020 ve 2021 yillarinda yeterli yagis olusmamasi sonucu yasanan kuraklik felaketi devam ediyor. Hükümetin "acil durum" ilan ettigi ülkede, 23 Kasim'da uluslararasi yardim çagrisinda bulunuldu.

Birlesmis Milletler'in (BM) hazirladigi son durum raporunda, Somali'deki 74 bölgenin 66'sinda 2,8 milyondan fazla kisinin kurakliktan etkilenerek acil yardima ihtiyaç duydugu, 110 binden fazla kisinin ise ülke içinde sehir merkezlerine dogru göç ettigi kaydedildi.

IHH Insani Yardim Vakfi da kuraklik sebebiyle tarim alanlarinin da sulanamadigi ülkeye yardim ulastirmak için harekete geçerek, yardim çalismasi baslatti.

Kurakliktan en fazla etkilenen bölgelerden biri olan Gedo'da su dagitimi yapan IHH ekipleri, Somali'nin farkli bölgelerine su ve gida ulastirmak için hazirliklara basladi.

Çok sayida bölgede su kuyulari açilirken, ülkede saglik hizmetlerine, gidaya ve suya ihtiyaç duyuluyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile