İHH Yetim Çocukları Güldürdü

İHH Yetim Çocukları Güldürdü

İnsani Yardım Derneği (İHH) Kayseri Şubesi, Mardin ve Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde yetim çocuklara giysi yardımında bulundu.

Yetim Haftası dolayısıyla Mardin'de yetim 80 çocuğa pantolon, gömlek, etek, bady, ayakkabı ve oyuncak yardımında bulunuldu. Çocuklar kendi zevklerine göre kıyafetlerini alırken, İHH Kayseri Şube Müdürü Davut Alkan ve İHH Mardin Şube Müdürü Mehmet Timurağaoğlu da çocuklara mağazada alışverişlerinde yardım etti. İHH Kayseri Şube Müdürü Alkan, buradaki çocukların yalnız olmadıklarını, derneklerinin maddi ve manevi desteğinin her zaman onlarla beraber olacağını söyledi.

Alkan, "İHH'nin geçen yıl başlatmışolduğu yetim dayanışma günleri 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasındadır. Bu tarihler arasında yetim çalışmaları çerçevesinde Türkiye'de yetim konusunu işlemek, yetim konusunu gündemde tutmak, kişileri biraz daha yetime yönlendirmek amaçlı dayanışma günleri düzenliyoruz. Bir yetimin aylık gideri 90 lira. Sponsor olan kişi 90 lira veriyor, bağışta bulunuyor. Biz de çocuklarımızı onlar aracığıyla mutlu ediyoruz" dedi.

İHH Mardin Şube Müdürü Mehmet Timurağaoğlu, Bilge Köyü Muhtarı Abdurrahaman Çelebi ve hediyelerini alan çocuklar, Kayseri İHH gönüllülerine teşekkür ettiler .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile