Ihlara Cam Teras Projesi Aksaray Turizminin Degerini Artiracak

Ihlara Cam Teras Projesi Aksaray Turizminin Degerini Artiracak

Aksaray Belediyesi tarafindan projelendirilerek Ihlara Vadisi’nde yapimina baslanan Ihlara Cam Teras Projesinde temel çalismalari tamamlandi. Önümüzde hafta cam terasin tasiyici çelik konstrüksiyon montajina baslanacak. Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer, bölgenin turizm degerlerine dogrudan etki edecek cam teras projesinde çalismalarin devam ettigini söyledi.

Her yil bir milyona yakin yerli ve yabanci turistin ziyaret ettigi dünyanin en büyük kanyonlari arasinda yer alan Ihlara Vadisi’nde, Aksaray Belediyesi tarafindan yapimina baslanan cam teras projesinde çalismalar devam ediyor. Kapadokya turizminin önemli duraklarindan biri olan Ihlara Vadisi’nin turizm degerini artiracak cam teras projesinde temel çalismalari tamamlandi. 150 metre yükseklikte ve 12 metre uzunlugunda olacak cam teras, Ihlara Vadisi’nin en hakim noktasina insa edilerek ziyaretçilere essiz bir manzara keyfi sunacak. Önümüzdeki günlerde cam terasin tasiyici çelik konstrüksiyonu uygun noktalara yerlestirilerek montajina baslanacak. Ihlara Vadisi Cam Teras projesi içerisinde amfi tiyatro ve yürüyüs yolu yapimi, restoran, mescit, bebek bakim odalari, tuvaletlerin yapimi, fotograf çekim alaninin olusturulmasi, otopark yapimi, çevre ve peyzaj düzenlemesi gerçeklestirilecek.

Belediye Baskani Evren Dinçer, vadinin dogal ve kültürel dokusunun korunarak projenin hayata geçirildigini belirterek, “Ihlara Vadisi, dünyanin sayili kanyonlari arasinda yer almasinin yaninda içerisinde insan yasami izleri tasiyan dünyanin en büyük kanyonudur. Ihlara Vadisi’ni her yil 1 milyon yerli yabanci turist ziyaret ediyor. Bu projemiz de sehir turizmine avantaj saglayacak. Sehrimiz her yönüyle cazibe merkezi olacak. Ihlara Vadisi’nin turizm degerini artirmak için baslattigimiz cam teras projemiz devam ediyor. En kisa süre bu projeyi tamamlayarak hizmete açmayi ve vadiyi ziyaret edenleri, seyir yönünden kültür izleriyle birlikte tarih kokan doga yolculuguna çikarmayi hedefliyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile