Ihlara Vadisi'nde Turizm Haftasi Yürüyüsü

Ihlara Vadisi'nde Turizm Haftasi Yürüyüsü

Aksaray’da Turizm Haftasi etkinlikleri kapsaminda dünyanin en büyük ikinci kanyonu Ihlara Vadisi’nde doga yürüyüsü yapildi.

Her yil 15-22 Nisan tarihleri arasinda kutlanan Turizm Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Aksaray Valiligi tarafindan dünyanin en büyük ikinci kanyonu Ihlara Vadisi’nde doga yürüyüsü gerçeklestirildi.

Protokol ve ögrencilerin yogun katilimiyla yapilan yürüyüste dogayla iç içe bir etkinlik yapildi. Yürüyüse katilan, yabanci ülkeler ve farkli sehirlerden gelerek Ihlara Vadisi’ni ilk kez kesfeden ögrenciler heyecanini dile getirirken, turizm açisindan önemli bir merkez oldugunu belirten Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoglu ise yilda 1 buçuk milyon turistin Aksaray’i gezdigini anlatti. Ihlara Beldesi’nden giris yapilarak baslayan Turizm Haftasi etkinligi 14 kilometrelik doga yürüyüsünün ardindan Belisirma köyünde son buldu.

Hem inanç turizmi merkezi oldugunu hem de Kapadokya’nin giris kapisi oldugunu belirterek Ihlara Vadisi’ni anlatan Vali Kumbuzoglu, "15-22 Nisan Turizm Haftasi vesilesiyle bugün burada gençlerle, üniversite ögrencileri ve ortaögretim ögrencilerimizle birlikte bugün Ihlara’da yürüyüsümüzü gerçeklestirecegiz. Ihlara bir dünya markasi, Aksaray’imizin gözbebegi. Bugün de burada yürüyüs yapiyoruz. Ihlara hem Türkiye’de hem de dünyada turistlerin ilgi odagi olan bir merkezdir. Ayrica Selime Katedrali de yani basinda. Bugün dogasiyla, yesilligi ile gençlerimizle burada bütünlesecegiz. Ihlara yilda 700 bin turistin ziyaret ettigi önemli bir turizm merkezidir. Yaklasik 1 buçuk milyon civarinda turist her yil Aksaray’a geliyor. Büyük oranda Ihlara bu turist sayisini topluyor. Yaklasik 200’ün üzerinde kilise mevcut. Bütün Türkiye’nin her tarafindan inanç turizmi nedeniyle burasi çok yogun ilgi görüyor" dedi.

Ilk defa Ihlara Vadisi’ni ziyaret ettigini belirten Necla Sesen (63), "Ihlara Vadisi’ni çok güzel gördük. Turumuza yeni basladik. Buradan basliyoruz, asagiya dogru inecegiz. Görüntüler, her taraf etkileyici. Hislerimiz çok degisik, eskiler neler yasamis, neler görmüs. Burayi herkese tavsiye ediyorum, gelip görsünler" diye konustu.

Turizm haftasinda ögrenciler için etkinliklerin gerçeklestirildigini anlatan Habibe Mert (23), "Bugün Ihlara Vadisi’nde geziye geldik. Özellikle ögrenciler için güzel seylerin planlandigini düsünüyorum" ifadelerini kullandi.

Somali’den Aksaray’a egitim almak için gelen Aksaray Üniversitesi ögrencisi Adnan Al Abdullahi (21), "Çok güzel, doga, sular, kaynaklar güzel begendim" dedi.

Aleyna Tas (20) ise "Ihlara’yi geziyoruz. Daha önce hiç buraya gelmemistim. Çok merak ediyordum. Aksaray deyince de aklima burasi geliyor. O yüzden mutluyum" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile