Ihlas Vakfi Kurban Hisse Vekâlet Bedellerini Açikladi

Ihlas Vakfi Kurban Hisse Vekâlet Bedellerini Açikladi

Ihlas Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Mahmut Kemal Aydin, 2023 yili yurt disi kurban hisse bedelinin 2 bin 400 TL, yurt içinde ise 5 bin 900 TL olarak açikladi.



Ihlas Vakfi, Kurban Bayrami’na sayili günler kala kurban hisse vekâlet bedellerini açikladi.

Ihlas Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Mahmut Kemal Aydin, 2023 yili yurt disi kurban hisse bedelinin 2 bin 400 TL, yurt içinde ise 5 bin 900 TL olarak belirlediklerini ilan etti. Konu hakkinda açiklamalarda bulunan Aydin, “Kurbanlarimizi yurt disinda Afrika ve Asya’da kesecegiz. Afrika’da Uganda, Çad, Somali, Asya’da ise Afganistan ve Hindistan. Yurt içinde de yurtlarimizin oldugu sehirlerde kesiyoruz. Kurbanlarimizi dinimizin emrettigi bazi vasiflara göre kesiyoruz. Buna göre, büyükbas hayvanin 2 yasinda olmasi lazim. Bunu da söyle anliyoruz; kapak atip atmadigini kontrol ediyoruz. Kapak atmamis hayvani almiyoruz. Küçükbaslarda 1 yasini doldurmus veya, 6 ayi geçen kuzu, iriyse kurban olur” dedi.



“Kurbanlarimizi dinimizin emrettigi vasiflara göre kesiyoruz”

Kurban Bayrami öncesinde kurban bedellerini açiklayan Mahmut Kemal Aydin, “Yurt disi hisse bedeli 2 bin 400 TL, yurt içi hisse bedeli ise, 5 bin 900 TL olarak belirledik. Bu sene kurbanlarimizi yurt disinda Afrika ve Asya’da kesecegiz. Afrika’da Uganda, Çad, Somali, Asya’da ise Afganistan ve Hindistan. Yurt içinde de yurtlarimizin oldugu sehirlerde kesiyoruz. Kurbanlarimizi dinimizin emrettigi bazi vasiflara göre kesiyoruz. Buna göre, büyükbas hayvanin 2 yasinda olmasi lazim. Bunu da söyle anliyoruz, kapak atip atmadigini kontrol ediyoruz. Kapak atmamis hayvani almiyoruz. Küçükbaslarda ise 1 yasini doldurmus veya 6 ayi geçen kuzu, iriyse kurban olur ” seklinde konustu.



"Kurban etlerini Afrika’da bulunan yetimhanelerdeki çocuklarimiza yediriyoruz"

Kurban etlerinin yurt disinda nasil ve nerelere dagittiklari konusunda da bilgi veren Aydin, “Afrika’da yetimhanelerimiz var. Bu yetimhanelerdeki çocuklarimiza yediriyoruz. Ilkögretim seviyesindeki çocuklara yani medreselere dagitiyoruz. Çok sicak, elektrik yok, derin dondurucu yok. Organizasyon yapip etler bozulmadan hemen dagitimi gerçeklestiriyoruz. Afganistan’da 145 tane külliyemiz bu külliyelerde okuyan 17 bin ögrencimiz var. Ayrica, yurtlarimiz da var. Kabil’de ve Sibirgan’da bu yurtlarimizda kalan yüksekögretim ögrencilerimiz var. Buralarda kullaniyoruz, asla zayi etmiyoruz” ifadelerini kullandi.

"Kurban kesim videosunu her vekalet verene bir hafta içerisinde gönderiyoruz"

Son olarak vatandasin Ihlas Vakfi’na kurban vekaletini nasil verebilmeleri konusunda bilgi veren Aydin, “Ihlas Vakfi vekalet isine çok önem veriyor. Vekaletlerimizi iki sekilde veriyoruz; ya telefonla ya da web sitesinden online olarak. Önce vakfimizin banka hesabinin IBAN numarasina hisse bedelini yatirilacak sonra 0 212 451 49 00 numarasindan telefonla arayarak, çikan görevliye vekalet verecek. Kurban kesim videosunun kendisine gelmesi için telefon numarasini da kaydettirecek. Veyahut Ihlasvakfi.org.tr adresinden web sitemize girilecek, kurban sekmesine tiklanip vekalet verilecek. Sonra devam edilip hisse bedeli, havale veya kredi karti yoluyla ister tek çekim isterse 4 taksit olarak ödenebilir. Bu islemler sonunda da kurban kesim videosunu, her vekalet verene bir hafta içerisinde gönderiyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile