Ihlas Vakfi'nin Yurdu, Ögrencilere Kendi Evlerini Aratmayacak

Ihlas Vakfi'nin Yurdu, Ögrencilere Kendi Evlerini Aratmayacak

Kamu Yararina Çalisan Vakif statüsü kazanan Ihlas Vakfi, 33. yurdunu Sakarya’da açti.

Ihlas Vakfi Ali Riza Yerebakan Yüksek Ögrenim Erkek Yurdu, 3 katli yapi üzerine insa edildi. Büyük çogunlugu tamamlanan yurt, 2024-2025 Egitim Ögretim yilina hazir vaziyette girecek. Üniversite kampüsüne 5 dakikalik yürüme mesafesinde bulunan yurttaki yatak odalari, yemekhane, ders çalisma ve dinlenme salonlari, ögrencilerin hem ilmi hem de üniversite derslerinin vazgeçilmez adresi haline gelecek. Yurt hakkinda bilgiler aktaran Yurdun Kurucu Müdürü Çetin Paksoy, “Yurdumuz, üç kattan olusuyor. Birinci katta müdür yardimcisi, egitimci odasi var, kantinimiz, kütüphanemiz var, çok maksatli bir alanimiz var. Birinci katta A, B, C olmak üzere üç tane dairemiz var. A girisinde 1-1-4 olmak üzere 6 kisi kaliyor. Buralarda B ve C’lerde 9 kisi kaliyor. Her dairede 24 kisi kaliyor. Üç katta da 70 tane ögrencimiz kaliyor. Son katimizda güzel bir yemekhanemiz var” dedi.



“Burada hem kendisine hem ailesine faydali olan gençler yetisecek”

Ihlas Vakfi Mütevelli Heyeti üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvalli, “Burada sevgili Peygamberimiz tanitilacak. Mukaddes dinimiz Islamiyet’in bilgileri ögretilecek. Burada yüksek kültür ve medeniyetimiz ögretilecek. Burada hem kendisine hem ailesine faydali olan gençler yetisecek. Milletini, vatanini, devletini seven Türkiye’de, Türk Cumhuriyetlerinde ve bütün Islam aleminde hizmete talip gençler yetisecek. Biz burada maddi ve manevi emegi geçen herkesi candan tebrik ediyoruz” diye konustu.



“Bu vakif, kamunun, devletin yükünü hafifleten bir vakiftir”

Üniversiteye yeni gidecek olan ögrencileri müsteri olarak degil, anne ve babalarinin emaneti olarak gördüklerini belirten Ihlas Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Mahmut Kemal Aydin, “2024-2025 sezonunda egitim, ögretime baslayacak yurdumuz, çok sükür. Yetmis küsur ögrencimiz kalacak burada. Bunlarin 15-20’si Kazakistanli, Özbekistanli ögrencilerimiz olacak. Ama arta kalan kismi açik. Ihlas Vakfi 1975 yilinda kuruldugu için ve bugüne kadar çok faydali hizmetler yaptigi için devlet tarafindan incelendi ve denildi ki bu vakif, kamunun, devletin yükünü hafifleten bir vakiftir. Dolayisiyla bu vakfa biz vergi muafiyet belgesi verelim dediler. Yani kamu yararina bir vakiftir. Bizim yurdumuzda kalan ögrencilere devlet beslenme, barinma yardimi veriyor. Geçen sene bunun tutari 4 bin 100 liraydi. Bu sene 6 bin lira civarinda olmasini bekliyoruz. Yani yurt ücreti diyelim ki kaç lira? Ortalama tek kisilik odalar var, iki kisilik var, dört kisilik var. Ortalama diyelim 10 bin lira. Bunun zaten 6 bin lirasini devlet verecek. Arta kalan tutari ögrencimiz cebinden verecek. Devlet o besleme, barinma yardimini ögrencimizin banka hesabina bizzat yatiriyor. Yurtlarimizin avantaji bu” seklinde konustu.



“Annelerinin, babalarinin da gönülleri rahat edecek

Ögrencilere yurdu gezip tanimalari gerektigini aktaran Aydin, “Simdi ögrenciyi düsünün ev tutacak. Iki kisi bir ev tutsa, 20 bin lira ev kirasi. 20 binden asagi ögrencilere kiralik ev vermiyorlar. 10 bin lira birisi ödeyecek, 10 bin lira birisi ödeyecek. Nereye ödeyecek parayi? Ne için ödeyecek? Kuru ev kirasi için bunun yemesi var, içmesi var. Sabah kahvaltisi var, öglen yemegi var, aksam yemegi var. Düsünün bir çorba 80-90 lira. Evde yemek yapacak. Ders mi çalisacak bu ögrenci? Yemek mi yapacak? Üç ögün bedava yemek, kira internet parasi yok, dogal gaz parasi yok, su parasi yok, elektrik parasi yok. Mis gibi fistik gibi diyorum. Evde kaldigin zaman sagda solda dolasirsin, ders çalisamazsin, vakti zamaninda bitiremezsin. Çünkü annen, baban seni ne için gönderdi? Okusun okulunu bitirsin, üretime katki yapsin diye gönderdi. Biz bütün ögrencilerimizi, yani üniversiteyi kazanan ögrencilerimizin yurtlarimiza gelmelerini, yurtlarimizi gezmelerini, görmelerini bekliyoruz. Gelsinler, gezsinler, görsünler ve yurtlarimizda kalsin. Kendileri için de hayirli olacak, anneleri, babalari için de hayirli olacak. Annelerinin, babalarinin da gönülleri rahat edecek” ifadelerini kullandi.

Öte yandan, yurdun insasini yapan Osman Yerebakan’a, emegi geçen kisilere plaket verilmesinin ardindan yurt, dualarla açildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile