İhraç Edilecekler İçin 5 Liradan Satıyor

Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden Mersin'in Silifke İlçesi'nde, üreticiler, hasadına başlanan çileğin kilosunu iç piyasa için 4, ihraç edilecekler için 5 liradan satıyor.

İlçe genelinde özellikle Atayurt başta olmak üzere Arkum ve Atakent beldeleri ile Kurtuluş, Bahçeköy, Sökün, Çeltikçi köylerinde üretimi sıklıkla yapılan ve hasadına başlanan çilek ihracatı, üreticinin yüzünü güldürdü.

Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, yaptığı açıklamada, çileğin iç piyasaya sunumunun yanı sıra, Rusya başta olmak üzere Ukrayna, Romanya, Litvanya, Polonya, Macaristan ve Azerbaycan gibi ülkelere ihraç edildiğini kaydetti.

Bu yıl 20 bin dönüm açık alanda 80 bin ton çilek hasadı yapılacağını belirten Türer, ''Sezonunun başlamasıyla birlikte çilekler iç piyasa için kilosu 4 TL, ihracat edilecekler için de 5 liradan tarlada alıcı buluyor. Silifke çileği tüm dünyada tanınır hale geldi. Böylelikle yoğurdu ile tanınan Silifke artık çileğiyle de ün kazanmaya başladı.

Çiftçilerimiz de en kaliteli çileği üretmek için var gücüyle çalışıyorlar'' dedi.

-İstihdama katkı sağlıyor-

Silifke Ziraat Odası Meclis Başkanı Durhasan Akarca da çilek üretiminin önemli bir istihdam sağladığını söyledi.

Yörede yaklaşık 3 bin ailenin çilek işiyle uğraştığını belirten Akarca, ''Çilek toplama sezonunda Şanlıurfa ve Kahramanmaraş gibi değişik illerden gelen işçiler de çalışıyor. Bu da Silifke'de önemli bir istihdam yaratıyor'' dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile