İhracatçılardan Pakistan'a Yardım Eli

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Pakistan'da yaşanan sel felaketi sonrası, Kızılay ile işbirliğine giderek büyük bir yardım kampanyası başlattı.

Ayrıca ihracatçılar ve vatandaşlar, tüm cep telefonu operatörlerinden, TİMPAK yazıp, 2868'e SMS göndererek kampanyaya 5 TL bağışlayabilecek.
Pakistan'da geçtiğimiz ay başlayan ve halen devam etmekte olan sel felaketine, ihracatçılar duyarsız kalmadı. TİM, Kızılay işbirliğiyle başlattığı kampanya ile Pakistan'a toplam 1 milyon liralık yardımda bulunacak. Kızılay ile imzalanan protokol töreninde konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2004 yılında yaşanan tsunami faciasında da bir kampanya düzenlediklerini belirterek, "İhracatçılar olarak böyle bir felakete sessiz kalamazdık. TİM ve ihracatçı birlikleri olarak bu kampanyayı 1 milyon TL'lik bir bağış
yaparak başlatıyoruz" dedi.
Selden etkilenen bölgelerde ciddi derecede barınak, gıda malzemesi ve tıbbi malzemeye ihtiyaç duyduğunu hatırlatan Büyükekşi, yardımların bunlarla sınırlı kalmayacağını ve ihracatçıların yaptıkları üretimler doğrultusunda da bölgeye yardım göndereceklerini açıkladı ve "Kızılay nezdinde açtığımız bağış hesaplarına ihracatçılarımızın, birliklerimizin ve vatandaşlarımızın yardım yapması çağrısında bulunuyoruz. Yaptığımız bağışın 500 bin lirasıı ile Mevlana Evleri projesine 150 ev ile katkıda bulunacağız.
500 bin lirası ile de pirinç, barbunya, kuru fasulye, un, makarna, şeker, tuz ve bulgurdan oluşan 200 tonluk gıda yardımı ile katkıda bulunacağız" dedi.
Büyükekşi TİM üyelerini, Kızılay'ın Türkiye çapında 15 yerdeki afet yönetim merkezlerine her türlü ayni yardımı yapmaya davet etti.
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Turkcell, Avea ve Vodafone CEO'ları ile bizzat görüştüğünü ve operatörlerin ücret almadan kampanyaya destek olacaklarını açıkladı. Tüm operatörlerden TİMPAK yazarak 2868'e gönderilecek her bir mesajın, bölgeye 5 liralık yardım sağlayacağını ifade eden Büyükekşi, "Bizler de tüm üyelerimize kampanyaya katılmaları için mesaj göndereceğiz ve internet sitemizden hesap numaralarını sürekli yayınlayacağız" diye konuştu.
Büyükekşi, TİM tarafından başlatılan kampanyaya belirtilen miktarların dışında yönetim kurulu üyelerinin de kendi sektörleri adına katkılarda bulunacaklarını söyledi. İlk olarak Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Öztiyaki'nin, bölgeye 75 bin dolar değerinde sahra mutfağı göndereceğini açıklayan Büyükekşi, "Tekstil ve gıda konusunda da nakdi yardım dışında yardımlar yapacağız" dedi.
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ise yaptığı konuşmada, TİM ile daha önce yapılan yardım kampanyalarında pek çok bölgede kalıcı eserler yaratıldığına dikkat çekti. "Böylesine büyük bir felaket sonrası, daha önce de ortak çalışmalar yaptığımız TİM ile yine yardım kampanyası düzenliyoruz" diye konuşan Küçükali, TİM'e katkılarından dolayı teşekkür etti.
(CE-CE-E)


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile