Ihtiyaç Sahibi Ögrencilere 2,2 Milyon Lira Nakdi Destek

Ihtiyaç Sahibi Ögrencilere 2,2 Milyon Lira Nakdi Destek

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan ihtiyaç sahibi 2 bin 379 ögrenciye toplam 2 milyon 180 bin 750 TL nakdi destek saglandi.

Büyüksehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaslar için çalismalarini sürdürüyor. Bu kapsamda Büyüksehir Belediyesi 2023-2024 egitim ve ögretim dönemi öncesinde ihtiyaç sahibi olan ögrencilere destek verdi. Kisisel basvurular ve genel tespit çalismalarinin ardindan sosyal inceleme ekiplerinin yaptigi çalismalar ile ihtiyaç sahibi oldugu belirlenen ailelerdeki ögrencilere Sosyal Hizmetler Sube Müdürlügü tarafindan yapilan çalisma ile nakdi destek saglandi. Okul ve kirtasiye malzemesi ihtiyaçlarinin karsilanmasi amaciyla ilkokul ve ortaokul ögrencilerine 750 TL, lise ögrencilerine bin TL, lisans ve ön lisans ögrencilerine 2 bin 500 lira olmak üzere 2 bin 379 ögrenciye toplam 2 milyon 180 bin 750 TL nakdi destek verildi.



“Her zaman yanlarindayiz”

Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, sosyal belediyecilik alaninda yapilan her çalismaya büyük önem verdiklerini belirterek, “Büyüksehir Belediyesi olarak sosyal belediyeciligin sorumlulugu geregi insanimiza, insan onuruna yakisan bir sehir ve yasam ortami sunmakla mükellef oldugumuzun bilincindeyiz. Gelistirdigimiz sosyal projeler, sahip oldugumuz bilincin somut yansimalaridir. Büyüksehir Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi olan vatandaslarimizin sorunlarini giderecek hizmetleri yapmaya devam ediyoruz. Yardim talebinde bulunan ve ekiplerimiz tarafindan destek verilmesi gerektigi tespit edilen vatandaslarimiza zaman kaybi yasanmadan hizla ulasiyoruz. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi olan ailelerin çocuklari için yeni egitim-ögretim yili basinda bir çalisma gerçeklestirdik. Ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite ögrencilerimize yönelik olarak temel egitim malzemesi ihtiyaçlarini karsilamalari için nakdi destek de bulunduk. Büyüksehir Belediyesi olarak çocuklarimizin, gençlerimizin ihtiyaç duyduklari her noktada her zaman yanlarindayiz. Bu amaçla Sosyal Hizmetler Sube Müdürlügü ekiplerimiz çalismalarini araliksiz sürdürmeye devam ediyor. Ihtiyaç sahibi olan ögrencilerimize yaptigimiz çalismalarla destek vermeye devam edecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile