Ihtiyaç Sahibi Vatandaslarin Evlerine Bayram Temizligi

Ihtiyaç Sahibi Vatandaslarin Evlerine Bayram Temizligi

Samsun Büyüksehir Belediyesi, kurdugu özel ekiple 65 ve üzeri yasli, engelli, hasta, kimsesiz vatandaslarin evlerine giderek bayram temizligi yapiyor.

Samsun Büyüksehir Belediyesi, çalismalariyla 65 ve üzeri yasli, engelli, hasta, kimsesiz aile veya bireylerin yasamini kolaylastiriyor. Çözüm Merkezi’ne yapilan bakim destegi müracaati üzerine harekete geçen Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi ekipleri, gerekli incelemelerin ardindan talep edilen her türlü hizmeti ihtiyaç sahibi vatandaslarin evlerine götürüyor. 17 ilçede ihtiyaç sahibi vatandaslara hanelerinde hizmet veren Büyüksehir Belediyesi, ulasilmayan ve sahip çikilmayan tek bir kisi kalmamasi için de çalismalarini sürdürüyor. Temizlik için ayda iki kez, yemek yapimi için de her hafta ailelere misafir olan Büyüksehir Belediyesi’nin bakim hizmeti ekipleri, gittikleri evlerde detayli temizlik yapiyor. Temizlik çalismasinin ardindan mutfaga geçen görevliler, vatandaslarin istedigi yemekleri yapiyor.

Cümbüs çalarak tesekkür etti

Yaklasan Kurban Bayrami öncesinde çalismalarina hiz veren ekipler, evlerine gittikleri vatandaslarin talepleri dogrultusunda çalismalar yaparken evlerde bayram temizligi gerçeklestiriyor. Hizmet kapsaminda 81 yasindaki Sabriye Kolukisa’nin da evi tepeden tirnaga temizlenerek bayrama hazir hale getirildi.

Kolukisa da ekiplere cümbüs çalarak tesekkür etti.

“Ailem gibi oldular”

Sabriye Kolukisa, Büyüksehir Belediyesi’nin verdigi bu hizmetten çok memnun oldugunu söyleyerek “Esimi 30 yil önce kaybettim. 30 yildir tek basima yasiyorum. Yasliliktan dolayi da hiçbir sey yapamiyorum. Kara kara düsünüyordum. Bayram geliyor ben ne yapacagim diye. Büyüksehir Belediyesi’nden geldiler camlari sildiler. Yerleri süpürdüler. Yemegimi de yapiyorlar. Kisisel bakimimda da yardimci oluyorlar. Ev temiz olunca mutlu oluyorum. Bayram öncesi de temizlik çok daha iyi oluyor. Ekipler geldiklerinde çok mutlu oluyorum. Bizimle sohbet etmeleri, hal hatir sormalari bile bana mutluluk veriyor. Onlar artik benim ailem gibi oldular. Bu hizmeti çikarandan, yapandan buraya gelen herkesten Allah razi olsun" diye konustu.



Bayram öncesinde hazirlik

Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi Yasli ve Engelli Hizmetleri Sube Müdürü Emrah Bas, 17 ilçede kendi ihtiyacini karsilayamayan engelli ve yasli vatandaslarin bulunduklari sosyal ortamlardan kendilerini ayirmadan evde temizlik, yemek, saglik, kisisel bakim, psikososyal destek, çamasirhane, fizyoterapi ve kuaförlük olmak üzere 11 bransta 14’er günlük araliklarla hizmet verdiklerini belirterek bayram öncesinde evleri ziyaret ederek temizlik ve bakim hizmetlerine devam ettiklerini bildirdi.

“Her zaman yanlarindayiz”

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, evinde kendi bakim ihtiyaçlarini gideremeyen ve ihtiyaç sahibi vatandaslarin her zaman yanlarinda olduklarini söyledi.

70 kisilik özel ekibin belirli periyotlarda ihtiyaç sahibi vatandaslarin evlerine gidip talepleri dogrultusunda çalisma yaptiklarini ifade eden Baskan Demir, “Biz vatandaslarimiza bu hizmeti sürekli bir sekilde veriyoruz. Personelimiz öyle bir özveri ile çalisiyorlar ki, onlarla bir bag kuruyorlar annesi babasi yerlerine koyuyorlar. Ekiplerimiz onlarla tek tek ilgileniyor. Ekiplerimiz Kurban Bayrami öncesinde ihtiyaç sahibi vatandaslarimizin ev temizligi ve yemek ihtiyaçlarini gidererek bayram için hazirliklarina yardimci oluyor. Gittikleri evleri adeta bayrama hazirliyorlar. Vatandaslarimizin her türlü talep ve ihtiyaçlarini karsilamak üzere hizmet askiyla çalismaya devam ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile