İhtiyaç Sahipleri İçin Alışveriş Kartı Çıkarttı

Ramazan ayına iki gün kala kampanyalarını açıklayan ulusal marketler, yoksul aileler için erzak kolisi ve tek kullanımlık hediye çekleri hazırlıyor.

Ramazan ayına iki gün kala kampanyalarını açıklayan ulusal marketler, yoksul aileler için erzak kolisi ve tek kullanımlık hediye çekleri hazırlıyor. Samsun’un yerel marketlerinden Markmarket grubu da ihtiyaç sahipleri için müşteri alışveriş kartları çıkardı. Yardım alanları gizleyen ve onlara büyük kolaylıklar getiren karrt, istenildiği an kullanılabiliyor.

Ramazan ayının manevi atmosferinde artan yardımlaşma duygusu, kimi zaman ihtiyaç sahiplerini rencide eder boyuta ulaşıyor kimi zaman da suistimallere zemin hazırlıyor. İslam’ın özündeki yardımseverlik anlayışının tersine hareket eden bazı fırsatçılar, kutsal ayı fırsat bilerek ellerinde kalmış, son kullanma tarihi geçmiş, bozuk ürünleri erzak paketlerine koyabiliyor. Ramazan’da ihtiyaç sahiplerini olabildiğince gizlemek ve onları rencide etmeden alışverişlerini yapabilmelerine imkan tanımak için yeni bir sistem geliştiren Markmarket, müşteri alışveriş kartı uygulamasıyla yaşanan birçok sorunu ortadan kaldırdı.

Hayırseverlerin yapacakları yardımı parasal olarak müşteri kartına yükleyip ihtiyaç sahibine ulaştırmasıyla çalışan sistemde büyük kolaylıklar sunuluyor. Kart sayesinde ihtiyaç sahibi rencide olmadan, raflarda sergilenen istediği ürünü istediği an, istediği fiyata alabiliyor. Zaman sınırlaması olmayan kart uygulamasında ayrıca yardım alan vatandaşlar, servis imkanlarında da faydalanabiliyor.

Müşteri Alışveriş Kartı uygulaması hakkında bilgi veren Markmarket Yönetim Kurulu Başkanı Faysal Çıblak, “Bu kart, aynı multinet gibi çalışıyor. Yardıma ihtiyacı olan vatandaş, mağazalarımızın her hangi birinden istediği an tekel ürünleri hariç istediği ürünü alabilir. Hediye çeklerinde örneğin 200 TL’lik limitiniz varsa limiti o gün tamamen kullanmak zorundasınız. Hem de o günkü fiyatlardan. Limit doldurulamadığı için de tencere tava alınabiliyor. Biz farklı olarak verdimiz kartla parça parça alışveriş imkanı da sağlıyoruz. Yani ihtiyaç sahibi, ihtiyacı olmadığı bir ürünü almak zorunda kalmıyor. Ürünün fiyatından memnun değilse başka bir gün de alabilir. Gönlü nasıl istiyorsa öyle kullanır. İhtiyaç sahibi gelip alışverişini yapar ve servislerimizde evine kadar bırakılır." dedi.

9 şubede dağıttıkları 5 bin adet alışveriş kartının hayırseverlerden büyük ilgi gördüğünü ifade eden Faysal Çıblak, “Ramazan kolilerimiz de var ama özellikle de müşterilerimizi kartlara yönlendirmeye çalışıyoruz. Nedeni ise ihtiyaç sahibini rencide etmemek. İhtiyaç sahibinin çocuğu varsa bez, süt, yumurta, peynir, temizlik malzemesi alacak. Bunları kumanya kolilerine koyamazsın. Ramazan da bakliyatın haricinde et, tavuk, süt, yoğurt, kangal sucuk da yiyebilmelerini istiyoruz. Yani kart yardımı daha makbul. Bununla ne ihtiyaç sahibi ne de hayırsever rencide oluyor.” ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile