Ihtiyaç Sahiplerinin Gönül Kapisi Oldu

Ihtiyaç Sahiplerinin Gönül Kapisi Oldu

Düzce Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü, evde kisisel bakimdan ev temizligi hizmetlerine, sicak yemek yardimlarindan sosyal destek çalismalarina kadar birçok hizmeti Düzcelilerle bulusturmaya devam ediyor.

Düzce Belediyesi, sosyal belediyecilik çatisi altinda gönüller yapmaya, ihtiyaç sahibi vatandaslarin yardimina kosmaya devam ediyor.

Yilin ilk 9 aylik döneminin verilerini kamuoyu ile paylasan Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü, Hayir Çarsisi, Etkinlikler, Evde Bakim, Psiko-Sosyal ve Anne-Bebek gibi birçok baslikta binlerce ihtiyaç sahibine ulasarak Düzce Belediyesinin hizmetlerinden faydalanmasini sagladi.

2 bin 588 giysi ve ayakkabi, 3 bin 800 gida kolisi

Müdürlük bünyesinde olusturulan ‘Hayir Çarsisi’nda ihtiyaç sahiplerine yönelik toplam 2 bin 588 giysi ve ayakkabi yardimi ile yüzleri güldüren müdürlük, gida yardiminda 3 bin 800 gida kolisi dagitimi gerçeklestirdi. Hos geldin Bebek paketleri ile yeni dogum yapan anneleri unutmayan müdürlük, bu çerçevede Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün özel olarak hazirlattigi 340 adet hediye paketini de teslim etti.

Kisisel bakim ve ev temizlikleri araliksiz sürdü

Yilin 9 aylik dönemi içerisinde yasli, bakima muhtaç ve engelli vatandaslara yönelik 588 adet evde kisisel bakim ve berber hizmetini yerine getiren müdürlük, 612 evde de temizlik hizmeti vererek önemli bir sosyal hizmeti de basarili sekilde vatandaslara ulastirdi. Ayni zamanda evde yemek yapamayan vatandaslara yönelik çalismalarini da aksatmadan sürdüren müdürlük, her gün 2 ögün olmak üzere toplam 42 bin 271 sicak yemegin yani sira Ramazan ayinda da 20 bin 100 adet iftar yemegini ihtiyaç sahipleri ile bulusturdu.

Ögrencilere kirtasiye destegi saglandi

Belediyenin sefkatli elini 7’den 70’e hissettiren Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü, bu çerçevede yeni egitim-ögretim döneminin baslamasiyla birlikte bin 800 ögrenciye kirtasiye malzemesi desteginde bulunurken, askere gidecek olan gençlere yönelik uygulamaya koydugu ‘Asker Paketi’ ile de önemli bir sosyal proje daha gerçeklestirdi. Müdürlük, ayrica, psikolojik destek ve danismanliga ihtiyaç duyan 14 vatandasin da sorunlarinin giderilmesine de katki sagladi.

Sosyal etkinliklerle yaralara merhem oldular

Müdürlük, 130 çocugun erkeklige ilk adimi atmalarini saglayarak, binlerce aileyi düzenlenen sünnet söleninde bulusturmasinin yani sira 9 aylik dönemde özel günlerde düzenledigi sosyal etkinliklerle vatandaslarla bir araya gelmesinin yani sira, gönül belediyeciligi çalismalari dahilinde elde ettigi gelirler sayesinde alinan 33 tekerlekli sandalye, 10 akülü engelli sandalyesi, 65 hasta yatagi, 2 adet engelli motosikleti ile 2 adet engelli bebek arabasi ile de ihtiyaç sahiplerinin yaralarina merhem oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile