IIBF'den 'Tavsiyelerin Davranis Üzerindeki Etkisi' Semineri

IIBF'den 'Tavsiyelerin Davranis Üzerindeki Etkisi' Semineri

Anadolu Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Iktisat Bölümü, “Tavsiyelerin Davranis Üzerindeki Etkisi: Ilkokul Çalismalari Ile Bir Saha Çalismasi” adli etkinlik düzenledi.

Anadolu Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) Iktisat Bölümü seminerleri çerçevesinde “Tavsiyelerin Davranis Üzerindeki Etkisi: Ilkokul Çocuklari Ile Bir Saha Çalismasi” konulu çalismanin sunumu gerçeklestirildi.

Düzenlenen seminere Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ve IIBF Dekani Prof. Dr. Elif Dagdemir basta olmak üzere çok sayida ögretim üyesi ve ögrenci katildi.



“Ögrenciler akran etkilerine oldukça açik durumda”

Koç Üniversitesi doktora sonrasi arastirmacisi Dr. Mert Gümren gerçeklesen seminerde sunlari aktardi:

“Bu saha çalismasi, ilkokul 3’üncü ve 4’üncü sinif ögrencilerinde, azim ve digerkâmlik konularinda baska çocuklardan tavsiye almanin, ögrencilerin davranislarini nasil etkiledigini arastirmakta. Deneysel iktisat metotlarini kullanan bu arastirma, azim, risk alma, digerkâmlik gibi konularda baska ögrencilerden tavsiye alan ögrencilerin, davranislarini tavsiyeler dogrultusunda nasil degistirdigini incelemekte. Arastirmada gözlemlenen ilginç bir bulgu, daha az azimli olma tavsiyesi olan ögrencilerin bu tavsiyeyi dikkate almamasi, fakat diger tavsiyeleri alan ögrencilerin, davranislarini tavsiyeler dogrultusunda degistirmesi oldu. Ilkokul ögrencilerinin davranislarini tesvikli davranissal metotlar ve deneysel oyunlar ile ölçen bu çalisma, ögrencilerin akran etkilerine oldukça açik oldugunu ve akran tavsiyelerinin davranis degisiminde önemli bir rol oynadigini göstermesi açisindan önemli bir durumdadir”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile