İk Direktörü Nagehan Kural Açıklaması İş Görüşmelerinde Duygusal Zekanıza Güvenin

İk Direktörü Nagehan Kural Açıklaması İş Görüşmelerinde Duygusal Zekanıza Güvenin

İş görüşmelerinde dikkat edilmesi gereken noktalar, doğru bir CV’nin nasıl hazırlanacağı gibi konulara değinmek amacıyla bu yıl ilki düzenlenen ‘’İnsan Kaynakları Zirvesi’’ üniversitelilerle insan kaynakları profesyonellerini bir araya getirdi. Konuşmacılardan İnsan Kaynakları Direktörü Nagehan Kural öğrencilere, ‘’İş görüşmelerinde duygusal zekanıza güvenin’’ tavsiyesinde bulundu.

İş hayatının ilk adımı olan işe alım mülakatları gençler için bir problem halini alabiliyor. Bu probleme çözüm aramak ve insan kaynakları alanını profesyonellerinden dinlemek için Haliç Üniversitesi Kariyer Kulübü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘’İnsan Kaynakları Zirvesi’’ gerçekleşti. Haliç Üniversitesi Kağıthane Kampüsü’nde gerçekleşen etkinlikte, Haliç Üniversitesi İnsan Kaynakları Direktörü Nagehan Kural, Colin’s İnsan Kaynakları Müdürü Ali Arzuman, THY İnsan Kaynakları Direktörlüğünden-İstihdam Müdürü Selma Yaşa ve ve Genç Müsiad 6. Dönem Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bünül öğrencilerle buluştu. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte konuşmacılar, kendi deneyimlerini, iş görüşmelerinde hangi noktalara dikkat edilmesi gerektiğini ve iyi bir CV oluşturmanın yollarını öğrencilerle paylaştı.

İYİ BİR CV NASIL OLUŞTURULUR, İŞ GÖRÜŞMESİNDE NELERE DİKKAT EDİLİR?

İyi bir CV’de dikkat edilmesi gereken noktaları anlatan Haliç Üniversitesi İnsan Kaynakları Direktörü Nagehan Kural, profesyonellikten uzak, gramer hataları ve eksik bilgilerin yer aldığı CV’lerin olumlu bir intiba bırakmayacağını ifade etti.

İşe alım mülakatlarına nasıl hazırlanılması gerektiği konusunda da bilgi veren Kural, ‘’Mülakata gülümseyerek başlamak, görüşme yapılacak kişinin elini samimi bir şekilde sıkmak, dik oturmak ve her şeyden önce kişinin kendine odaklanıp, doğru biçimde kendini ifade etmesi mülakat sürecindeki anahtar unsurlardır’’ dedi.

Yapılan araştırmaların IQ’nun başarı üzerindeki etkisinin yüzde 20’lik bir oranı gösterdiğini dile getiren Kural, ‘’Kişilerin duygusal zekalarına güvenmeleri, kendilerini tanımaları ve ne istediklerine odaklanmaları önemli. Kişiler kendi potansiyellerinin üzerine çıkacaklarını gördükleri zaman başarılı mülakatlar geçirip iyi bir şekilde iş hayatına atılabilirler’’ ifadelerinde bulundu.

İYİ BİR KARİYERİN BİLEŞENLERİ: AİLE, DEĞERLER VE İŞ HAYATI

Kariyerin sadece iş hayatı ile sınırlı kalmayacağına dikkat çeken Colin’s İnsan Kaynakları Müdürü Ali Arzuman, ‘’Aile, değerler ve iş hayatını bir üçgen olarak ele alırsak her birinin iyi olması hali kişinin başarılı olması demektir’’ dedi.

Mülakatları bir pazarlama aracı olarak tanımlayan Arzuman, ‘’Mülakatlar, kişinin kendisini anlatması için kısıtlı bir zamanının olduğu ancak karşı tarafın ikna edilmesi gereken yerlerdir. Bu zamanı kullanırken elde olan malzemeyi mutlaka parlatıp karşı tarafa sunmak gerekir’’ diye konuştu.

‘’BİR CV’NİN BİR HAYAT OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ’’

İş görüşmelerinin klişelerinden biri olan ‘Biz sizi ararız’ cümlesine de değinen Arzuman, ‘’Biz görüştüğümüz kişileri gerçekten arıyoruz. Çünkü bir CV’nin bir hayat olduğunun farkındayız ve ona gereken değeri verip ona göre davranmaya çalışıyoruz. Umarım bütün insan kaynakları çalışanları da buna göre hareket ederler’’ diyerek sözlerini noktaladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile