IKA'dan 3 Kente 9.8 Milyon Euroluk Destek

IKA'dan 3 Kente 9.8 Milyon Euroluk Destek

Sosyal Girisimcilik, Güçlendirme ve Uyum (SEECO) Projesi çerçevesinde Ipekyolu Kalkinma Ajansi tarafindan Gaziantep, Adiyaman ve Kilis ilerinde sosyal girisimcilik projelerine 9.8 milyon Euro destek verilecek.

Avrupa Birligi FRIT II Mali Yardim Fonu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü ve Dünya Bankasi koordinasyonuyla yürütülen Sosyal Girisimcilik, Güçlendirme ve Uyum (SEECO) Projesi çerçevesinde Ipekyolu Kalkinma Ajansi tarafindan Gaziantep, Adiyaman ve Kilis illerinde sosyal girisimcilik alanindaki projelere 9,8 milyon Euro’luk destek saglanacak. Proje ile sosyal girisimciler için mentorlük ve koçluk egitimleri verilecek. Sosyal girisimciler için bölgenin ihtiyaç degerlendirmesi ve pazar analizi yapilacak. Yeni sosyal girisimlerin olusmasi ve mevcut sosyal girisimlerin hizlandirilmasi için sosyal girisimciligi desteklemeye yönelik faaliyetlerin hibelerle finanse edilmesi saglanacak. Kadin girisimciler için atölyeler, islik ve kresler kurulacak. Yürütülen faaliyetler sonucu Türkiye için sosyal girisim politika ve finansman modellerini gelistirilmesi planlanacak.

Proje ile ilgili bilgi veren Ipekyolu Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyilmaz, “Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü bünyesinde faaliyet gösteren Ipekyolu Kalkinma Ajansi olarak kuruldugumuz günden beri bölgemizde girisimciligi önemli bir gelisme ekseni olarak görüyoruz. Bu vesileyle bölgemizde bu ekosistemi güçlendirecek bütün alt yapilari hayata geçirdigimiz 10 büyük proje ile ve olusturdugumuz 500 milyon liralik bir yatirim hacmi ile tamamlamis bulunuyoruz. Bugün de bu ekosisteme yeni ve güçlü bir katki saglamak amaciyla Genel Müdürlügümüz koordinasyonunda Dünya Bankasi ile FRIT II çerçevesinde hayata geçirdigimiz sosyal girisimcilik, sosyal güçlendirme ve sosyal uyum projemizin lansmani ve proje çerçevesinde Gaziantep, Adiyaman ve Kilis’te hayata geçirecegimiz, kuracagimiz sosyal girisimcilik merkezlerinin proje sözlesmesini imzalayacagiz” dedi.



3 kentte sosyal girisimcilik projelerine 9.8 milyon euro destek

Proje ile Gaziantep, Adiyaman ve Kilis’te sosyal girisimcilik projelerine 9.8 milyon Euro destek verilecegini de açiklayan Akyilmaz, “Bu proje bölgemizin kalkinmasina ve girisimcilik üzerinden gelismesine destek verecek nitelikli, çarpan etkisi yüksek bir proje olacak. Bu proje ile bölgemize yaklasik 9,8 milyon Euro’luk bir kaynak tahsisi yapildi. Bu da yaklasik 300 milyon liralik bir kaynaga tekabül ediyor. Bu kaynagin tamami Gaziantep, Adiyaman ve Kilis illerinde sosyal girisimciligin özendirilmesi ve bu alandaki kurumsal kapasitelerin gelistirilmesi için kullanilacak. Bu da bölgeye çok önemli katkilar ve degeler saglayacak. Bu projeye verdikleri katkilardan dolayi girisimcilik ekosistemindeki tüm kurumlara tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile