Genel Sekreter Akyılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, İKA'nın kurulduğu günden bu yana Gaziantep'te 113, Adıyaman'da 52 ve Kilis'te 26 milyon lira destek sağladığını kaydeti.
Ajansın 2017 yılı proje teklif çağrısı kapsamında Yenilikçi İşletmeler Mali Destek Programı, Kent Kültürü ve Kentlilik Bilincinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı, Kültür-Turizm Altyapısı Mali Destek Programı, Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması Mali Destek Programı ve Organik Tarım Mali Destek Programı için bölgeye 31 milyon lira destek vereceğini kaydetti.
İKA'nın mali destek programlarının yanı sıra yerel yönetimlere Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı ve Güdümlü Proje Desteği kapsamında da destek sağladığını belirten Akyılmaz, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapımı devam eden ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yürütücüsü olduğu, hayvan atıklarına dayalı en büyük Biyogaz kojenerasyon tesisinin İKA tarafından desteklendiğini anlattı.
Gaziantep'in turizm potansiyelinin arttırılmasına yönelik projelere de katkı sağladıklarını ifade eden Akyılmaz, Şahinbey Belediyesi tarafından yürütülen ve Gaziantep'in kültürel çeşitliliğine ve sürdürülebilir kentsel kalkınmasına katkıda bulunacak Mediciye Hanı Projesi ile tarihi hanın turizme kazandırılmasının hedeflendiğini kaydetti.
Akyılmaz, Güdümlü Proje Desteği ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Sanayi Odası ortaklığında Kadın Girişimci Destek Merkezinin protokolünün imzalandığını belirterek, projeyle kurulacak merkezde girişimci kadın adaylarının iş hayatına hazırlanacağını aktardı.
Bu yıl yürütülmek üzere Tarımda Rekabetçilik ve Gastronomi Turizmi sonuç odaklı programlarının taslak olarak belirlendiğine dikkat çeken Akyılmaz, yerel yönetimlere önemli katkı sunulacağını aktardı.
İKA'dan Bölgeye 191 Milyon Lira Destek Sağlandı
İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, ajansın kurulduğu günden bu yana bölgeye 191 milyon lira destek sağladığını belirtti.